*Nettavisen* Sport.

- Skal kjempe om medalje i OL

Foto: Scanpix

Men søndag hadde Maren Haugli marginene mot seg.

10.01.10 15:44

HAMAR (Nettavisen): - Faen, jaja, utbryter Maren Haugli instinktivt.

Hun har akkurat stått sammen med landslagstrenerne Jarle Pedersen og Johann Olav Koss og sett russiske Jekaterina Lobisjeva sette ny personlig rekord på 5000 meter og gå forbi Maren Haugli med 96 hundredeler i sammendraget i skøyte-EM.

- Det tilsvarer 9 hundredeler på en 500 meter, sier Maren Haugli til Nettavisen for å beskrive hvor nært hun var en fjerdeplass i sammendraget.

Nære pallplass
Også på selve 5000 meteren hadde Maren Haugli marginene mot seg. Hun endte på en fjerdeplass med tiden 7.12,81 minutter. Det var bare 79 hundredeler bak den siste pallplassen som gikk til tyske Daniela Anschütz Thoms.

- Er det bittert å være så nære?

- Ja, det var ikke mye som skilte, sier Maren Haugli.

Likevel er hun fornøyd med helgens EM i Vikingskipet.

- Jeg har hatt en jevn helg. 3000 meteren var veldig bra, og også 5000 meteren var jevnt god. På 1500 meteren var jeg nærmere teten enn noen gang, sier Haugli.

Går for medalje i OL
Dette var de siste løpene før OL i Vancouver, og Haugli er godt fornøyd med utbyttet.

- Jeg fikk det svarene jeg trengte foran OL. Jeg gikk for å få en god følelse, og det har jeg fått nå. Det var viktig å få en god gjennomkjøring før OL, mener Haugli.

For i OL har hun satt seg store mål.

- Jeg har som mål å være med å kjempe om medalje på 3000 meter og 5000 meter. Men det kan bety et resultat som er alt mellom 1. og 7. plass, sier Haugli.

Skal målet om medalje oppnås må alt klaffe.

- En skal være i enormt god form både fysisk og psykisk for å ta medalje, tror Haugli, som har tro på at hun selv kan klare akkurat det.

- Jeg har fått trent ekstremt godt i desember, helt etter planen, forteller hun.

Vant som ventet
Tsjekkiske Martina Sablikova vant som ventet EM, foran nederlandske Ireen Wüst. Sablikova vant også den avsluttende 5000 meteren med god margin på tiden 6.59,44.

Her finner du alle resultatene fra helgens skøyte-EM i Vikingskipet.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.