*Nettavisen* Sport.

- Skal ødelegge sprinteridyllen

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Simon Gerrans vil ikke ikke gjøre livet lett for Mark Cavendish og Tyler Farrar.

12.01.11 13:09

Sky-syklisten Simon Gerrans er kaptein i det britiske laget under Tour Down Under. Mannen som vant rittet i 2006 er klar for å gjenskap suksessen etter to års fravær fra det største rittet i hjemlandet.

- Tour Down Under var et annerledes ritt den gang, sier australieren til cyclingnews.com.

- Fram til 2007 var det et ritt for opportunistene, men i de siste tre årene har det vært et løp for sprinterne. Ser du på årets felt så er majoriteten av de beste sprinterne i verden her. Jeg tror mange vil være ute etter en massespurt, men det er noen bakker i løypa og kanskje vi kan ødelegge for sprinterne ved flere anledninger, fortsetter han.

De etappene Sky ikke klarer å ødelegge for Cavendish & kompani vil Greg Henderson og Chris Sutton prøve å ta spurten for det britiske storlaget. De to tok dobbeltseier på den siste etappen av fjorårets Tour Down Under.

Gerrans kjørte nylig det australske mesterskapet på landevei sammen med fem lagkamerater i Sky. 30-åringen var på forhånd utnevnt som kaptein, og viste god form da han bare ble slått av Jack Bobridge og Matt Goss.

- Jeg er fornøyd med det nasjonale mesterskapet. Vi i Team Sky hadde en plan som skulle resultere i seier og holdt oss for det meste til den, men vi kan ikke være skuffet når vi blir slått av en som Jack, han er en strålende rytter, sier bronsemedaljøren.

Flere Down Under-saker fra procycling.no:
* Sky går for gull Down Under
* Kristoff: - Jeg kan slå Cavendish
* - Lett å fyre opp Cavendish

* - Personlig ser jeg frem til slaget mellom Cav og Greipel
* Mestermøtet

HTML EMBED

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.