- Skal prestere bedre enn det her

Foto: Tor Yttri / Scanpix

Kjetil Rekdal var greit fornøyd med ett poeng, men mener Aalesund gjør for mye feil.

11.09.11 21:10

SOGNDAL - AALESUND 0-0:

Sogndal gjennomførte en glimrende bortekamp i Lillestrøm før landslagspausen. Den sterke 3-0-seieren på Åråsen bidro til å trekke 4831 tilskuere til Fosshaugane Campus for å overvære møtet med Kjetil Rekdal og Aalesund.

Det er det høyeste tilskuertallet Sogndal har hatt på sine kamper denne sesongen.

At Rekdal tidligere ikke har lagt skjul på at han har lite til overs for fotballtilhengerne i saftbygda medvirket kanskje også til å bygge opp stemningen foran kampen.

Underholdning uteble
Forventningene og stemningen viste seg å ha lite å gjøre med det som senere skulle vise seg av spill ute på det dyvåte gresset. Det var svært langt mellom sjansene i regntunge Sogndal søndag.

Foruten Aalesunds gode mulighet på et innlegg fra Jo Nymo Matland helt i starten av oppgjøret. Men verken Sander Post eller Kjell Rune Sellin rakk fram til ballen som forsvant over dødlinja.

- Det var en vanskelig kamp for både Aalesund og Sogndal. Det var to lag som ville ha poeng. Noen sjanser for oss og noen sjanser for Sogndal. Skal du åpne en sånn kamp, må ett av lagene score, oppsummerte Rekdal overfor TV 2.

Et skudd fra midtbanen fra Michael Barrantes mot en noe uoppmerksom Kenneth Udjus i Sogndals mål var det eneste tilreisende AaFK-tilhengere ellers kunne more seg over. Ole Jørgen Halvorsen skjøt over på Sogndals eneste halvsjanse før sidebyttet.

Ingen bedring etter pause
Etter hvilen hadde lagene en halvfarlighet hver uten at det føltes som lagene var nær scoring. Isak Scheel fikk beinet unna et farlig innlegg fra Solomon Okoronkwo, mens vertenes innbytter Tommy Brochmann ble i overkant optimistisk med sitt forsøk fra drøye 25 meter.

- Vi skal prestere bedre enn det her. Vi gjør for mange pasningsfeil, for mange individuelle feil. Da får du ikke noen rytme i eget spill. Og så vet vi at Sogndal forsvarer seg med fem mann bak. Da får man ikke store plassen å få skapt noe på, sa Rekdal som likevel var greit fornøyd med uavgjort.

- Vi fikk i alle fall ett poeng på bortebane. Vi fokuserte på at vi skulle ha poeng med oss hjem. Det skal bli godt å få trene med laget en hel uke. Det tror jeg kommer til å gi store ringvirkninger inn mot Sarpsborg-kampen.

- Rotterace
Sogndal-trener Harald Aabrekk synes mannskapet hans var best i det meste av kampen.

- Jeg er glad for alle poeng, men bortsett fra en tjueminutters periode synes jeg vi produserte mer enn Aalesund. Men jeg kan leve med en uavgjort her i dag. Vi burde ha valgt enklere. Det var glatt utpå her i dag, sa Sogndal-treneren før han la til:

- Høsten blir et rotterace. Forhåpentligvis er vi med hele veien inn for å redde plassen. Det er det klare målet nå.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.