RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal tåle nærmere 260 meter

Foto: Daniel Sannum-Lauten (Scanpix)
Sist oppdatert:
Vikersundsbakken bygges ut.

11. februar 2011 er en dato Johan Remen Evensen vil huske i lang tid. Det var dagen da skihopperen satte verdens to lengste skihopp i Vikersund. Først strakk Molde-hopperen seg til 243 meter før han like etter smadret sin egen rekord og står nå bokført med verdens lengste stående skihopp på 246,5 meter.

Til vinteren står imidlertid rekorden for fall. Gigantbakken i Vikersund skal bygges ut og vil tåle hopp opp mot 260 meter.

- Det vil være mulig å stå på hopp som er fem meter lenger enn det som var mulig i vinter, sier pressesjef i Vikersund, Tore Fossen, til NRK.no.

Arrangørene skal også kutte hoppet med en meter og gjøre den nederste delen av tilløpet slakere.

Dermed er det duket for flere lange svev til vinteren og en av de som jakter lange hopp er nettopp verdensrekordholder Remen Evensen.

- Jeg kunne hoppet over 250 meter allerede sist vinter dersom det hadde vært optimale forhold, sier Remen Evensen til NRK.no.

Kommende vinter skal Vikersund arrangere VM i skiflyging fra 23. til 26. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere