*Nettavisen* Sport.

- Skal være konger i Molde

Foto: (foto: Scanpix)

Det er fire år siden Petter Rudi og Daniel Berg Hestad spilte en elitekamp sammen. Da som i helgen var Brann motstander.

21.07.05 15:40

Tidligere Molde-kaptein og midtbanegeneral Berg Hestad kom tilbake til moderklubben fra Nederland i siste seriematch før ferien. 29-åringen har overbevist i comebacket, og på lørdag kan han få selskap av Petter Rudi, som har vært skadet siden mai.

- Petter trente for fullt i dag, og vi tar en avgjørelse om hvem som får spille etter morgendagens økt. Han er uten kamptrening på 11 uker, og i tillegg vet vi ikke hvordan han reagerer på tungkjøret i dag. Men Petter er nok iallfall i troppen, sier Moldes assistenttrener Odd Berg til TV 2 Nettavisen.

- Økt kvalitet
Sist duoen opptredde sammen i seriekamp for Molde var på Brann stadion i juni 2001. Lørdag håper både Berg og Berg Hestad på gjentakelse.

- Det hadde vært kjekt. Vi har jo spilt mye sammen på '90-tallet, sier Daniel Berg Hestad.

Odd Berg er mektig imponert over 29-åringens comeback i norsk fotball.

- Daniels inntreden har betydd mye for oss. Han stiller med proffe holdninger, sender bra signaler til omgivelsene og kvaliteten på øktene har bedret seg etter at han kom tilbake.

- Enda bedre teknikk
Berg mener Berg Hestad har forbedret teknikken etter ett og et halvt år i Nederland.

- Formen er stigende, men andre må bedømme om jeg er bedre nå enn da jeg dro ut. Jeg håper å kunne hevde meg enda mer utover høsten, sier Daniel Berg Hestad.

Molde tapte fire kamper på rad i seriestarten, og begynte med 2-0-tap i Bergen. Etter det har romsdalingene bare gått på to nederlag på ni matcher.

Tre skader
- Entusiasmen er tilbake både hos spillerne og i byen. Søndag skal vi være konger på stadion og slå Brann, advarer Moldes assistenttrener.

Men statistikken taler mot Berg. Brann har vunnet de fire siste seriekampene mot moldenserne, og er ubeseiret på de fem siste matchene.

Erlend Ormbostad, Thomas Mork og Dag Roar Ørsal er uaktuelle til kampen på grunn av skader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.