- Skal vise at jeg kan komme tilbake

Foto: (FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

Fredag fikk Jan Egil Andresen beskjeden han aldri hadde drømt om: Han er vraket fra landslaget i langrenn.

28.04.06 16:26

For to måneder var han i OL. Der stilte Norge ifølge Krister Sørgård kun med medaljekandidater i langrenn. Nå er Jan Egil Andresen veid og funnet for lett til neste sesongs forbundslag.

Fikk beskjed fredag
Beskjeden kom som den berømte julekvelden på kjerringa.

- Jeg vil påstå det. Jeg fikk en telefon halvannen time før lagene ble offentliggjort, sier Andresen til TV 2 Nettavisen.

- Hadde du fått noe forvarsel?

- Egentlig ikke. Jeg hadde hørt snakk om at antall løpere på lag kunne bli redusert. Men jeg hadde ikke fått noen signaler som tyder på at jeg ville bli vraket. Jeg tok tross alt NM-medalje, hadde en 5. plass i verdenscupen og var i OL sist vinter, poengterer han.

Morten Aa. Djupvik har hatt treneransvaret for Andresen på landslaget de siste årene. Han innrømmer at det var vanskelig å vrake 28-åringen.

- Et spark bak
- Selvfølgelig. Men det ble en totalvurdering. Vi har begrensede ressurser og måtte velge å satse på dem vi har størst tro på. Jan Egil har hatt sine sjanser, poengterer Djupvik, som håper Andresen ikke mister motivasjonen:

- Mitt håp er at det kan være et lite spark bak, slik at Jan Egil kommer enda sterkere tilbake, sier Djupvik til TV 2 Nettavisen.

Og nettopp det kan komme til å skje. For Jan Egil Andresen har ikke tenkt å gi seg.

- Min første tanke da jeg fikk beskjeden, var at nå legger jeg opp. Men det er allerede glemt. Jeg satser videre. Målene for neste sesong blir uforandret. Jeg satser på pallen i verdenscupen og å komme meg til VM, fastslår fristilspesialisten.

Sponsorjakt
Landslagsvrakingen byr uansett på en rekke ekstra utfordringer. Ikke minst må han få på plass et økonomisk opplegg.

- Nå må jeg ut på sponsorjakt. Kanskje må jeg finne meg en liten jobb også. Og jeg har sikkert ikke vondt av å gjøre et arbeidsslag, poengterer Andresen.

Utover sommeren vil det meste dreie seg om å toppe formen frem mot åpningsrennene på Beitostølen i november. Der må Andresen prestere for å gjøre seg aktuell for verdenscup.

- Jeg går inn i mine beste år som skiløper. Jeg skal vise dem at jeg kan komme tilbake, garanterer Jan Egil Andresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.