RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

- Skam dere

Sist oppdatert:
John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen forsvarer Petter Northug.

Mandag delte Norge seg.

Den ene delen støtter Petter Northug. Den andre, frontet av Thomas Alsgaard og Vegard Ulvang, mener skistjernen må skjerpe seg.

Northugs far sa til Nettavisen at den siste kritikken, etter helgas renn i La Clusaz, var urettferdig, og stilte spørsmål ved hvor lenge sønnen kom til å orke alt styret som fulgte med å være den stjernen han er.

- Hvorfor skal dere ta han?
Nå får Northug-leiren også støtte fra to av Norges største fotballstjerner.

- Jeg for min del vil snu litt på saken og spørre de samme gamle skiheltene om hvorfor de på død og liv skal ta Petter? For det er vel det det handler om, er det ikke? Å ta han!? For han har vel ikke gjort annet enn å være verdens beste skiløper, vært seg selv og kommet litt for sent til en blomsterseremoni. Og nå skal alle sammen sette han på plass, dra han i ørene og er flau over å være norsk. Unnskyld meg folkens, men kom ned fra den høye hesten, det passer seg ikke at dere sitter der oppe, skriver Gamsten på sin blogg.

Han understreker at han i stedet for å være flau er ekstremt stolt over at Northug er norsk.

- Når Petter knuser alle i en spurt står jeg i sofaen og jubler som bare faen, og jeg gleder meg til å høre hva han kommer med like etter målgang. I engelsk Premier League har vi en personlighet som er ganske lik Petter, der kommentarene kommer usensurert, han heter Ian Holloway og han blir hyllet for den han er. Men straks vi får en slik i Norge så skal han settes på plass? Jeg kan ikke være mer uenig. Skisporten får ikke bedre trekkplaster enn Petter Northug, og de som roper høyest i hylekoret burde skamme seg.

- Jeg for min del håper Petter aldri forandrer seg. Og Petter, du får legge inn ett par fjerdeplasser så slipper du blomsterseremonien neste gang, skriver Blackburn-spilleren.

- Helt feil
John Arne Riise er heller ikke særlig imponert av Ulvang eller Alsgaard.

- Jeg vet som sagt ikke hva som skjedde vedrørende premieseremonien, men jeg har lest uttalelsene fra ledelsen, Petter og hans folk og ser at her har det sannsynligvis vært misforståelser og dårlig kommunikasjon. Om dette er Petter, ledelsens, arrangørens eller FIS sin feil, vet ikke jeg noe om, men at noen går knallhardt ut i media uten å ha spurt de involverte er etter min mening helt feil, skriver Riise på sin nettside.

- Jeg er helt enig i at man som idrettsutøver alltid skal prøve å ha god folkeskikk, både på og utenfor idrettsbanen, men også vi idrettsutøvere må få lov til å ha noen dårlige dager, hvor vi ikke ønsker å snakke med noen. Ikke noen.

- Så skjer det noen episoder innimellom, hvor kanskje ikke alle er like enige, men å gå ut å si at man er flau over å være norsk på grunn av oppførselen til Petter, blir altfor drøyt. La Petter få være Petter og så er jeg sikker på at vi alle er stolte over å være nordmenn etter at Petter har dominert i Oslo under ski-VM i februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere