RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skiller ikke Knoll & Tott

(FOTO: Jan Morten Frengstad/langrenn.com)
Sist oppdatert:
Therese Johaug får med seg bestevenninnen Marthe Kristoffersen (18) på elitelandslaget.

AKER BRYGGE (Nettavisen): Med individuelt sølv og to stafettgull i NM, samt en rekke gode plasseringer i verdenscupen, var det ingen tvil om at Marthe Kristoffersen sportslig forsvarte en plass på elitelandslaget i langrenn for kommende sesong.

Likevel var landslagsledelsen i tvil. For 18-åringen fra Meråker har fortsatt et år igjen som juniorløper. Selv har Kristoffersen hele tiden vært klar på at hun ønsket en plass på elitelaget.

Les også:Rønning skifter lag

- Positivt for begge
Til slutt fikk hun viljen sin. Av to årsaker.

- En ting er at vi med dette uttaket tenker langsiktig mot både OL i 2010, og det er en fordel for Marthe å komme i gang med det nye høydeopplegget. Men en minst like viktig årsak er at vi ønsket å beholde Marthe på samme lag som Therese Johaug. De henger sammen som Knoll & Tott, og vi ønsket ikke å skille dem, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Nettavisen.

- Jeg er kjempefornøyd med å få være med på elitelaget. Det betyr mye for meg å være på lag med Therese. Vi drar hverandre på trening. Hun motiverer meg, og det tror jeg er gjensidig. Det er positivt for oss begge å få fortsette på samme lag, sier Kristoffersen.

- Mye å hevne
Samtidig er Egil Kristiansen klokkeklar på at det ikke vil bli drevet rovdrift på Kristoffersen. Hun skal få gå verdenscup. Og går hun fort nok, kan hun være aktuell for VM i Liberec.

Men i utgangspunktet skal hun konsentrere seg om skandinavisk cup og junior-VM.

- Jeg kan allerede nå si at Marthe ikke kommer til å få gå alle renn hun er sportslig kvalifisert for. Det kan godt hende hun blir skuffet noen ganger og vil være uenig, sier Kristiansen.

Men Kristoffersen aksepterer at hun må skynde seg langsomt mot verdenstoppen.

- Jeg stiller alltid utrolig høye forventninger til meg selv, og senior-VM ligger et sted i bakhodet. Men jeg har ingen problemer med å motivere meg for junior-VM. Jeg har mye å hevne, fastslår Kristoffersen, som hadde mål om medalje på samtlige distanser under årets junior-VM. Men hele mesterskapet ble spolert av sykdom. Først til stafetten var Kristoffersen på beina. Der ble det til gjengjeld gull.

(Les videre under bildet)

Sprintsatsing
Marthe Kristoffersen er ei av ti jenter på elitelandslaget for kvinner den kommende sesongen. Den andre nykommeren på laget er Ingri Aunet Tyldum. Den 24 år gamle medisinstudenten fra Overhalla i Nord-Trøndelag hadde trolig lagt opp om hun ikke var blitt tatt ut.

- Jeg slet veldig med motivasjonen i fjor sommer, og hadde nok prioritert studiene om jeg ikke hadde kommet på landslaget. Men nå blir det full satsing. Forhåpentligvis kan dette gi meg et skikkelig løft, sier Aunet Tyldum til Nettavisen.

Skiforbundet etablerer nå også en egen sprintsatsing for kvinner i samarbeid med det private laget Team Trøndelag. Fem jenter er med på satsingen. Fire av dem holder til i Trondheim, som dermed blir en naturlig base.

Hvem som blir trener for laget er uklart, etter at Arild Monsen sluttet i Team Trøndelag for å bli landslagstrener i Canada.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere