RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skjønner Bjarne godt

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Bjarne Riis holder seg borte fra Tour de France. Kurt Asle Arvesen forstår sjefens beslutning.

ALDERSHOT (Nettavisen): Bjarne Riis' exit fra Tour de France i ellevte time stjal det meste av oppmerksomheten fra Team CSCs pressekonferanse i Aldershot utenfor London. To dager før syklistene ruller ut i den engelske hovedstaden, kom det sportslige nok en gang i skyggen.

Feil fokus
Kurt Asle Arvesen fikk vite om direktørens beslutning onsdag kveld. Og nordmannen innrømmer at skjønner sjefen velger å holde seg borte.

- Det er jo forståelig. Bjarne har hatt en veldig hard periode og føler seg tom og utslitt. Nå ville han ha fokuset bort fra de feile tingene og over på det sportslige, sier Arvesen til Nettavisen.

LES MER OM TOUR DE FRANCE HER

Helt siden Riis i mai som den siste av en rekke tidligere Telekom-ryttere innrømmet å ha brukt doping på 90-tallet, har presset vært knallhardt mot Tour-vinneren fra 1996. Det hele kulminerte med eks-CSCer Jörg Jaksches påstander som knytter Riis til dopingbruk i det danske laget så sent som i 2004.

Heksejakt
- Det er vel helheten i situasjonen som har fått Bjarne til å bestemme seg. Det har pågått helt siden han fortalte om dopingbruken sin i mai. Det var jo ikke noe han gledet seg til. Siden har det nærmest vært en heksejakt, og det har vært alt for lite fokus på syklingen.

- Vi respekterer selvsagt avgjørelsen hans. Vi skulle gjerne hatt ham her, men det er det greieste hvis han ikke føler seg komfortabel med å være med, sier Arvesen.

Små konsekvenser
Nordmannen tror ikke Riis' fravær får store konsekvenser for det kanskje sterkeste laget i sykkelsporten.

- Sportslig sett blir det mye det samme. Vi kjenner alle verdiene hans og vet hva han står for. Dessuten har Kim Andersen og de andre i den sportslige ledelsen lang erfaring.

Det er lagkaptein og utfordrer til sammenlagtseieren, Carlos Sastre, enig i.

- Laget er bygd opp rundt filosofien til Bjarne. Vi vet hva han står for. Alle sykler for hverandre – og for Bjarne, sier spanjolen til Nettavisen.

Holdt seg unna
Selv holdt Bjarne Riise seg borte fra torsdagens pressekonferanse i sponsoren CSCs Europa-hovedkvarter. Han informerte lagledelsen om beslutningen sin i går, og blir ifølge eget utsagn ikke å se rundt laget de tre neste ukene.

CSCs pressesjef Brian Nygaard forteller at heller ikke Kim Andersen, som nå overtar hovedansvaret for laget, visste noe før onsdag.

- Rytterne fikk vite om det i dag, lagledelsen i går. Kim Andersen skulle egentlig ikke ha kommet før etter én uke, men ble kalt inn nå på kort varsel, sier Nygaard.

- Kommer dere til å ha kontakt med Riis underveis?

- Den sportslige ledelsen kommer til å ha så mye kontakt med ham som de må, men når man overlater ansvaret til andre overlater man selvsagt det hele og fulle ansvaret.

- Hvorfor har han ikke sagt noe om dette før nå?

- Han har tenkt på dette lenge, men syntes det var riktig å vente lengst mulig.

- Er han tilbake i sjefstolen etter Touren?

- Nå skal han ta den tiden han trenger til å komme til hektene, så får vi se når han er tilbake, avslutter Nygaard.

Borte for godt?
Dansk TV 2s sykkelkommentator, Dennis Ritter, tror Bjarne Riis kommer tilbake i manesjen senere i sesongen, men er usikker på om han har en fremtid i sykkelsporten.

- Jeg tror han kommer tilbake etter Touren, men blir ikke overrasket om han om etter en stund forlater laget, sier Ritter til Nettavisen.

I Danmark spekuleres det i om Riis kommer til å forlate laget for godt. Saken har fått veldig stor oppmerksomhet hos våre naboer i sør.

- Det har fått meget stort fokus, og har vært toppsaken i danske medier i hele dag. Selv sendte vi hele pressekonferansen direkte.

- Hadde ikke noe valg
Riis' beslutning om å holde seg unna Touren overrasker ikke Ritter. Kommentatoren tror ikke CSC-direktøren kunne gjort noe annet.

- Jeg er ikke overrasket. Tvert i mot hadde jeg ventet dette. Han vet bedre enn noen hvordan all uroen rundt ham påvirker rytterne.

- Jeg tror ikke han hadde noe valg til slutt. Han måtte gjøre dette for å få fokus tilbake på det sportslige, mener Ritter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere