- Skjønner ikke at hun tapte for Laurén

Lørdag setter Cecila Brækhus alle tittelbeltene på spill mot en boksertype hun aldri har møtt som proff.

01.04.11 09:22

HTML EMBED

Motstander Jill Emery er nemlig venstrehendt, eller såkalt south paw-bokser.

Amerikanske Emery får gode skussmål av Brækhus, selv om hun overraskende tapte sin forrige kamp mot svenske Mikaela Laurén.

- Jill Emery har et veldig bra navn. Hun er litt annerledes enn de andre jeg har møtt på grunn av at hun har en solid bakgrunn som amatørbokser. Hun har gode meritter derfra og har et godt boksenavn både i Amerika og i Europa, sier Brækhus til Viasat.

Bergensjenta påpeker at Emery har et godt blikk og er den mest tekniske bokseren hun har møtt så langt. Tapet for svenske Laurén, som ble knocket ut av Brækhus i fjor høst, skjønner hun imidlertid lite av.

- Etter å ha studert bakgrunnen hennes som amatørbokser og proffbokser kan jeg ikke skjønne hvordan det skulle gå an. Hun skal kunne slå en bokser som Mikaela Laurén. Jeg tror hun har gjort en grov undervurdering av motstanderen sin i og med at Laurén var ganske ny på den tiden.

Brækhus legger ikke skjul på at hun har ønsket å bokse mot Emery i lang tid.

- Jeg har alltid hatt lyst til å bokse mot henne fordi hun er en god teknisk bokser. Jeg tror jeg skal få testet meg selv bra.

HTML EMBED

Med en ventrehendt bokser som sin neste motstander har 29-åringen også lagt om treningen. Hun har sparret lett mot en gutt som er south paw, og har imitert bevegelsene på putetrening.

- Jeg har bokset mot south paw-boksere som amatør. Jeg husker det gikk ganske greit, men amatør- og proffboksing er selvfølgelig to forskjelllige ting, påpeker Brækhus overfor Viasat, før hun legger til:

- Alt blir jo helt speilvendt og det er viktig å bevege seg på en helt annen måte. Du må først og fremst ikke løpe inn i hennes venstrekryss. Det blir jo hennes sterkeste våpen. Det gjelder å bevege seg til venstre og ikke til høyre som du normalt gjør.

Under lørdagens storkamp i danske Herning sitter blant andre bokselegenden Evander Holyfield langs ringen for å overvære stevnet.

Lørdagens boksesending starter kl. 21.30 på Viasat Sport og Viaplay.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.