RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skrekkens eksempel

Eirik Bakke blir trist når han snakker om gamleklubben Leeds United.

- Det er trist det som skjer der, er det første Eirik Bakke sier om gamleklubben.

Til Leeds i 1999
Sogndølen kom til klubben i mai 1999. Da hadde Leeds akkurat blitt nummer fire i Premier League, og var en etablert toppklubb i England.

De neste tre sesongene kjempet de også om medaljer med Arsenal, Manchester United og Liverpool. Men så gikk alt galt.

Bakke har sin teori om hvorfor Leeds gikk fra å være en tittelkandidat i Premier League til å være tabelljumbo i The Championship.

Tabellen i The Championship

- Det er mange faktorer. De sparket David O’Leary, etter å ha vært blant de fem beste i de årene han var der. Da begynte de å bytte ut trenere, og nye spillere kom inn, slik at de måtte selge unna andre. Stabiliteten forsvant. Det kom nye eiere og det skjedde mye tull utenfor banen. De har vært uheldige og udyktige i mange ting. Men det er en stor klubb i England, og de vil alltid komme tilbake, mener han.

- Skrekkens eksempel
Brann-spilleren holder fortsatt kontakten med klubben, og har følelser for sin arbeidsgiver i sju år. Men det har vært en del forandringer siden han kom dit.

- Det er store forandringer. Det er skrekkens eksempel på hvordan det kan gå med en fotballklubb. I de tre første sesongene mine var vi blant de fem beste, og så gikk det nedover. Du kan se at alt kan skje i fotball dersom du ikke tar vare på økonomien. De har også vært veldig uheldige. Det skal nesten ikke gå an. Men den klubben vil alltid komme tilbake. Klarer de seg i år, så tror jeg at de har en stor sjanse til å komme seg tilbake blant de beste i løpet av tre-fire år, sier Bakke til Nettavisen.

Han snakker med Tore André Flo, som er det norske innslaget i spillerstallen for tiden. Og han synes synd på sin gamle landslagskamerat.

- Nå ble Tore André skadet også. Det var kjedelig for ham å bli skadet nå som han skulle få en fin avslutning. Han trives godt i klubben. Men det er en del av gamet med skader, sier han.

Tror Leeds berger plassen
Bakke håper Flo får en viktig rolle i redningsaksjonen på tampen av sesongen.

- I den siste måneden blir han helt sikkert viktig, men det blir tøft for ham å komme tilbake nå, mener midtbanespilleren.

Og han tror Leeds berger plassen.

- Det tror jeg de gjør, sier Bakke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere