*Nettavisen* Sport.

- Skuffa over meg sjøl

Foto: (FOTO: REUTERS/SCANPIX)

Vibeke Skofterud stiller knallharde krav.

27-åringen fra Slitu ble nummer to på lørdagens klassiske 10-kilometer i Davos. Dermed overtok hun ledelsen i distanseverdenscupen – og går i rød trøye i Rybinsk neste helg.

Likevel klarer hun ikke å juble uhemmet. Skofterud hadde nemlig en relativt klar ledelse midtveis i løpet, og er ikke fornøyd med det som skjedde avslutningsvis.

Les også:Seieren glapp for Skofterud

Se komplette resultater fra Davos

- Nå når jeg har fått summa meg litt, må jeg bare innrømme at jeg er skuffa over meg sjøl. Måten jeg takla sluttfasen på var ikke god nok, fastslår Vibeke overfor Nettavisen lørdag ettermiddag.

Mistet fokus
Skofterud jobber hardt med å ha riktig fokus underveis i løpene sine. Hun skal gå med skylapper og ikke la seg påvirke av at gode plasseringer er innen rekkevidde, kun tenke på å gå best mulig på ski.

Det klarte hun ikke i Davos.

- Jeg mista litt fokus de siste 20 meterne av den siste bakken. Det var nok minst like mye derfor jeg ble stiv, for jeg kom inn i en veldig god rytme med pustinga, poengterer Skofterud.

Trener Steinar Mundal observerte det hele fra TV-kroken hjemme i Drammen:

- Det så ut til at hun ble litt ukonsentrert på passeringen på drøyt 7,5 kilometer, der var hun litt frampå og nedpå. Men hun tok seg bra sammen den siste kilometeren. Kanskje var det tanken på at hun kunne vinne som overskygget fokus på arbeidsoppgavene, sier Mundal til Nettavisen.

Første gang i rødt
Selv om den første verdenscupseieren glapp igjen, prøver Skofterud å ikke være altfor streng med seg selv.

- Jeg skal ikke grave meg ned. Sammenlignet med alle andre enn Virpi Kuitunen gikk jeg bra på slutten. Hun var tross alt verdens suverent beste i fjor, og jeg tror ikke hun er så mye dårligere i år, påpeker Vibeke.

Etter sesongens tre første distanserenn står hun med to andreplass og en fjerdeplass, og leder altså distansecupen sammenlagt.

- Det er kjempegøy, noe sånt hadde jeg ikke engang tenkt på. Jeg har aldri hatt en sånn trøye, jeg, så det skal bli morsomt å gå med den i Russland.

- Og der kommer endelig seieren?

- Det var dine ord. Men mulighetene er i hvert fall store for at jeg beholder trøya.

Mer å gå på
Trener Mundal mener verden ennå ikke har sett det aller beste av Skofterud denne sesongen.

- Jeg tror fortsatt hun har litt å gå på. Vibeke har et veldig godt treningsgrunnlag nå, kanskje bedre enn de fleste. Og hun trener fortsatt mye. Formen skal ikke være på topp før til Tour de Ski, røper Mundal.

Mens mange velger å stå over verdenscuprenn før Tour de Ski, tar Skofterud med seg full pakke.

- Jeg blir i form av å gå skirenn. Tre uker uten renn før Tour de Ski blir for mye, fastslår hun.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.