RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skuffende og ikke akseptabelt

Foto: NTB scanpix/ Erik Johansen/Erlend Aas
Sist oppdatert:
Kulturministeren reagerer på tirsdagens dopingavsløringer.

Tirsdag la tidligere proffsyklist Steffen Kjærgaard frem opplysninger om en fortid med omfattende dopingmisbruk, på en pressekonferanse på Ullevaal Stadion.

- I snart 15 år har jeg holdt på en løgn. Det som har kommet fram de siste ukene i USADAs avsløringer har gjort at jeg har vært nødt til å dra fram min mørke løgn fra fortiden, innledet en angrende Kjærgaard.

- Skuffende
Kulturminister Hadia Tajik ønsker ikke å kommentere saken spesifikt, men sier følgende til Nettavisen på spørsmål om dagens dopingavsløringer.

- Jeg ønsker ikke å uttale meg om enkeltsaker, men på generelt grunnlag er det ikke akseptabelt å jukse seg til resultater og det er skuffende når noen har gjort det.

- Jeg er opptatt av at idretten skal være dopingfri, og at den rene utøver skal beskyttes, slik at alle konkurrerer på like premisser. Dette er en del av idrettens verdigrunnlag og basis for «Fair play» i idretten.

- Nettopp derfor opprettet vi i Kulturdepartementet og Norges idrettsforbund Antidoping Norge som en uavhengig stiftelse i 2003. Gjennom årlige tilskudd fra spillemidlene til idrett legger departementet til rette for Antidoping Norges arbeid for en ærlig og dopingfri idrett. For 2012 ble Antidoping Norge tildelt 22,6 mill. kroner, sier Tajik.

LES OGSÅ:

- Jobber for en ren idrett
Kulturministeren sier hun vil sammarbeide med aktører i alle ledd av norsk idrett for et godt antidopingarbeid.

- Norge er en ledende antidopingnasjon i verden. Gjennom tilskuddet fra spillemidlene sikres kvaliteten i arbeidet til Antidoping Norge. Stiftelsen antidoping Norges arbeid består bl.a. i informasjon og forebyggende arbeid, dopingkontroller og gjennom aktivt samarbeid med nasjonale idrettsorganisasjoner, World Anti-Doping Agency, Europarådet, UNESCO og andre internasjonale organisasjoner med ansvar for antidopingarbeid.

- Jeg vet at aktører i alle ledd av norsk idrett aktivt jobber for en ren idrett og et godt antidopingarbeid. Dette skal vi samarbeide om med full styrke framover.

Mest lest på Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere