RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skuffer laget nok en gang

Foto: Trond Reidar Teigen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Rune Almenning Jarstein tabbet seg ut for tredje gang på rad. Nå venter trolig benken.

SANDEFJORD – ROSENBORG 2-2:

SANDEFJORD (Nettavisen): Rosenborg var ikke litt, men mye bedre enn Sandefjord tirsdag kveld. De tok ledelsen ved Trond Olsen allerede etter 19 sekunder og fikk 2-0 ved Rade Prica etter en drøy halvtime.

Likevel endte det 2-2. For tredje gang på rad spilte serielederne uavgjort. Og for tredje gang på rad skjedde det etter baklengsmål som kom som en direkte konsekvens av keeperfeil.

I klartekst har keepertabber kostet Rosenborg seks poeng. Ikke rart landslagsaktuelle Rune Almenning Jarstein slet med å få fram smilet.

Beklager
- Nok en gang skuffer jeg laget og supporterne. Det er selvfølgelig tungt. Jeg kan ikke gjøre annet enn å beklage, sier Jarstein.

Slik beskriver han det som skjedde etter 70 minutter, da han så ut til å ha full kontroll på et høyt innlegg:

- Det kom en høy, og i utgangspunktet litt vanskelig ball. Men jeg gikk opp riktig og følte at jeg hadde full kontroll. Så glapp den bare ut av hendene mine.

Og der – på streken – sto innbytter Samuel Isaksen, som hadde en enkel jobb med å dytte inn 2-2.

Hamrén i tenkeboksen
RBK-trener Erik Hamrén understreker at Rosenborgs sjansesløseri var like utslagsgivende for nok et poengtap, men erkjenner at han ikke er fornøyd med burvokterens innsats.

- Dessverre gjorde han en feil for tredje kamp på rad. Det gjør vondt for laget, og det gjør vondt for Rune, konstaterer Hamrén – som går langt i å antyde at Alexander Lund Hansen får sjansen mellom stengene i søndagens kamp mot Viking.

- Jeg vurderte nøye om det var Rune eller Alexander som skulle stå i dag, men det handler om å gi en spiller tillit også. Men vi ønsker å ha konkurranse om plassene på laget, og skal det være noen reell konkurranse, er det klart at Alexander må vurderes til neste kamp, sier Hamrén.

- Det vil jeg ikke kommentere. Du får spørre Hamrén, svarer Lund Hansen når Nettavisen spør om han føler han bør bli foretrukket mot Viking.

- Må legge det bak seg
Mens Rune Almenning Jarstein måtte svare for nok en tabbe, sto en strålende fornøyd Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen på motsatt side av intervjusonen og smilte fra øre til øre. Hadde det ikke vært for ham, hadde Sandefjord tapt stort.

Men til tross for gleden over godt spill, føler Bugge Pettersen med keeperkollegaen. Han vet hvordan det føles å være syndebukk.

- Når man opplever sånt, handler det om å legge tabben bak seg så fort som mulig. Hvis man går og tenker på å unngå feil, går det ikke lang tid til den neste feilen kommer, poengterer Bugge Pettersen.

Nå kan mandagens landslagsuttak til kampene mot Makedonia og Nederland bli spennende for både Sandefjord- og RBK-keeperen. Bugge Pettersen hevder riktig nok at han ikke tenker på landslaget.

Drillo på tribunen
Men Jarstein legger ikke skjul på at han er spent.

- Jeg vet ikke om dette får noen konsekvenser. Jeg håper jeg er med, for jeg føler egentlig at jeg er i veldig god form, sier han.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen var til stede i Sandefjord tirsdag kveld, men sørget for å forlate stadion lenge før pressen hadde fått kvesset blyantene etter kampen.

PS. Tirsdagens resultat innebærer at Molde kan komme opp på samme poengsum som RBK med seier mot Tromsø torsdag. Vinner de 4-0, har lagene også identisk målforskjell etter 10 av 30 serierunder.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere