RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skulle bare mangle at vi er foran Molde på tabellen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Europa League-plass og storbrortittelen i Møre og Romsdal ligger i potten for AaFK og Molde, mens eks AaFK-trener Kjetil Rekdal kan havne i kvalik.

NETTAVISEN (ÅLESUND): Årets seriestart var av det absurde slaget. Mens regjerende seriemester Molde hadde en uforståelige tapsrekke, rant trepoengerne inn for naboene fra Sunnmøre.

Så begynte situasjonen å snu seg. Skademarerittet i AaFK gjorde etter hvert at stang inn ble stang ut, mens Molde fant tilbake til sitt «sanne jeg». Gradvis har Ole Gunnar Solskjærs menn spist inn AaFKs forsprang, og forrige helg var plutselig blåtrøyene storebrødre igjen i Møre og Romsdal.

Etter AaFKs seier over Vålerenga og Moldes tap i Sarpsborg, er imidlertid rollene igjen byttet om.

- Det skulle bare mangle at vi er foran Molde på tabellen slik sesongen startet. Vi burde avgjort denne duellen for lenge siden, men vi har rotet det til for oss selv i høst, medgir AaFK-keeper Sten Grytebust overfor Nettavisen.

- Hvor viktig er det å havne over Molde på tabellen?

- Jeg blir spurt om det hele tiden, og jeg kjenner at det er viktig. Vi har lyst til å være storebrødre. Det er veldig deilig å være foran Molde nå, men det er én kamp igjen, sier AaFK-keeperen.

Han holdt nullen da gamletrener Kjetil Rekdal og hans Vålerenga gikk på et nytt tap i Ålesund. Kampens eneste scoring kom da AaFK virkelig fikk fart på angrepsspillet etter 26 minutters spill.

Michael Barrantes skar inn i banen fra sin startposisjon på venstrekanten, og fant et rom som han utnyttet optimalt. Pasningen til Demar Phillips var strålende. Jamaicanerens innlegg var enda bedre. Headingen til toppscorer Abderrazaq Hamed-Allah var heller ikke noe å klage over i scoringen som var hentet rett ut fra læreboka.

- Det er veldig godt å få avslutte med tre poeng i vår siste hjemmekamp for sesongen. Periodevis er vi gode, og vi burde scoret på flere av de store sjansene vi hadde. Alt i alt vinner vi fortjent på en dag hvor vi har en del å gå på. Det viser at vi har noe i toppen å gjøre, sier Peter Orry Larsen, som hadde en ny praktkamp på AaFKs midtbane.

Skrekkelig hjemmeform
AaFK hadde oppsiktsvekkende nok bare én fattig hjemmeseier på de siste sju hjemmekampene, selv om de i dette tidsrommet har møtt bunnlag som Start, Sarpsborg 08, Sandnes Ulf og Sogndal.

- Det er vanskelig å si hva som skjedde, men vi kom i en veldig dårlig stim. Vi gjorde flere OK kamper, men klarte ikke å avgjøre kampene til vår fordel. Sånn sett var det litt motsatt i dag, sier Grytebust, som syntes at VIF var gode etter pause.

Selv om VIF hevet seg mange hakk i 2. omgang, ble det et nytt tap på Color Line Stadion for Vålerenga. Med fem tap på de siste seks kampene er Tippeliga-kontrakten ennå ikke sikret for Kjetil Rekdal og co.

- Det er klart at presset er stort, men det er det alltid for oss. Vi taklet presset egentlig bra i dag og gjorde en god bortekamp. Vi skal nok takle dette fint mot Sandnes Ulf neste søndag, beroliger Kjetil Rekdal.

Dramatisk avslutning for Vålerenga
To poeng skiller ned til Sarpsborg 08 på kvalifiseringsplassen. Hvis de skulle slå Viking i Stavanger, samtidig som at Sogndal tar poeng hjemme mot AaFK og at Vålerenga taper mot Sandnes Ulf på Ullevaal, må VIF plutselig ut i kvalik.

- Det er ikke et helt urealistisk scenario, så vi må bare trøkke til fra start og gi alt, sier midtbanesjef Christian Grindheim til Nettavisen.

Uavgjort er godt nok for VIF, men Oslo-klubben har ingen planer om å spille på det resultatet.

- Nei, det kan vi ikke. Vi må gå ut på Ullevaal for å vinne, ellers blir vi for defensive og passive. Det er klart at hvis det er to minutter igjen på stillingen 0-0, så vil vi prøve å knipe igjen sekken, men denne kampen skal vi angripe og vinne, appellerer Grindheim.

- På papiret er vi et bedre lag enn Sandnes Ulf, men tabellen lyver aldri. Vi ligger der vi fortjener å ligge, mener rogalendingen.

Mens Vålerenga sliter i bunnen, sikret Grindheims gamleklubb Haugesund bronsen i kveld.

- Det er en veldig sterk prestasjon. De har bygget steg for steg, funnet sin nisje og er best på det. Er man gode på hjemmebane, er man fort blant de fire beste i denne ligaen. Her må vi bli mye bedre. Det må vi gjøre noe med allerede på søndag, sier Grindheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere