RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Dieter Nagl (Afp)

- Skulle egentlig ikke fått med meg bommen

Sist oppdatert:
Men Tora Berger ble bare mer konsentrert da konkurrenten feilet på siste skyting.

Tora Berger innfridde nok en gang på kvinnenes 12,5 kilometer fellesstart i Ruhpolding søndag.

Skiskytterdronningen fra Lesja lå litt etter russiske Olga Zaitseva inn mot standplass på fjerde og siste skyting.

Zaitseva pådro seg et bomskudd, og det åpnet for Bergers femte verdenscupseier ved Tysklands mest tradisjonsrike skiskytterarena.

På siste stående leverte Berger, som så mange ganger før denne sesongen, en Berger-spesial med lynrask og feilfri skyteserie.

Klar margin
- Jeg hadde litt stang ut på sprinten, så det var artig å få det til i dag, sa 31-åringen til NRK.

Med bare én bom på de fire skytingene gikk skiskytteresset inn til en klar seier. 26,7 sekunder skilte ned til toer Darja Domratsjeva fra Hviterussland. Zaitseva måtte ta til takke med tredjeplass.

Søndagens seier betyr at Berger også øker ledelsen i verdenscupen totalt. 103 poeng skiller nå ned til tyske Miriam Gössner. Sistnevnte bommet hele seks ganger søndag og ble nummer åtte.

- Jeg fikk med meg at Zaitseva bommet. Det skulle jeg ikke egentlig ikke fått med meg. Jeg prøver å sanke flest mulige poeng for å beholde den gule ledertrøya, konstaterte Berger.

Forsvarte gallaprisen
Lørdag kveld fikk Berger prisen som årets kvinnelige idrettsutøver på Idrettsgallaen. Utmerkelsen forsvarte hun på beste måte ved første mulighet.

Fanny Welle-Strand Horn ble nummer elleve søndag. Hun bommet én gang på første skyting, men fylte resten av blinkene. I mål var oslojenta 1.40 minutter bak Berger.

Synnøve Solemdal bommet én gang på alle skytingene og fullførte på 18.-plass. Nesten to og et halvt minutt skilte opp til teten for nordmøringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere