- Skulle gjerne hatt gull, jeg også

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

ATEN (TV 2 Nettavisen): I hjørnet av presserommet står Eirik Verås Larsen med to OL-medaljer rundt halsen. Ved siden av en tydelig skuffet bronsevinner. - Det er litt bittert, sier Nils Olav Fjeldheim.

27.08.04 11:28

Makker Eirik Verås Larsen padlet inn til OL-gull på K 1000 meter en drøy time tidligere, før han supplerte med bronse på K2. Men målet til duoen var gull. Derfor er det ikke rart at Fjeldheim er tydelig skuffet. Og kanskje litt misunnelig på Verås Larsen.

- Jeg synes ikke synd på meg selv, men det er klart det er litt bittert. Jeg skulle jo gjerne hatt gull, jeg også, sier Fjeldheim til TV 2 Nettavisen.

- For min del hadde det selvsagt vært optimalt om Eirik ikke hadde padlet K1, men vi er enige om at ting må skje på hans premisser, og visste at vi hadde en sjanse til å vinne. Det er en ære for meg å få padle med verdens beste. Og jeg ville gjort akkurat det samme om jeg var i hans posisjon, sier Fjeldheim til TV 2 Nettavisen.

Skuffet over arrangørene
Rogalendingen er litt oppgitt over at arrangøren har gjort det svært vanskelig å hevde seg i flere øvelser.

- De bør tenke på å endre opplegget. Nå føler vi oss nesten motarbeidet. De kutter stadig ned på tiden mellom distansene, sier 27-åringen.

For hans egen del gikk det greit under oppkjøringen til K2-finalen.

- Jeg ble ikke stresset av tidspresset, jeg har vært borti verre før. Jeg fikk varmet greit, og vi var i båten 25 minutter før start. Det er vi vant til fra verdenscupen, sier bronsevinneren, som hørte makkerens gulløp i K1 via høytaleranlegget på arenaen.

- Jeg var akkurat ferdig med å varme opp da Eirik startet, og hørte over høytalerne at han vant. Jeg er veldig imponert over innsatsen hans, og at han gjorde jobben. Jeg visste at han måtte vinne K1 for at vi skulle ha sjanse på gullet etterpå.

Ikke beste prestasjon
Slik gikk det som kjent ikke. Den norske toerbåten havnet langt bak fra start, og klarte aldri å hente inn svenskene. I mål ble de slått med 44 hundredeler av Italia. Fjeldheim innrømmer at han var litt usikker med hensyn til gullmulighetene like før start.

- Jeg har hatt troen på gull hele tiden, men ble litt skeptisk da jeg så at vindforholdene endret seg rett før start. Vi trives best i medvind, men i dag fikk vi den i mot, sier en litt bitter Fjeldheim, som rangerer VM-gullet fra 2002 høyere enn dagens bronse.

Foreløpig orker ikke Nils Olav Fjeldheim å tenke så mye på hva de neste sesongene vil bringe. Han trives i samme båt som verdens råeste padler, og kommer neppe til å satse på en solokarriere.

- Det er ikke tema å bytte båt eller partner. Jeg har ikke tenkt på OL i Beijing om fire år enda. Per i dag er det 50/50 sjanse for at jeg satser på 2008-OL. Det avhenger selvsagt av hvordan motivasjonen er.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag