RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skulle gjerne skuffet flere

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
For få ubehagelige telefoner, mener landslagstreneren.

FALUN (Nettavisen): Langrennssesongen er over. Petter Northug (23) har gjort den til en fest for Morten Aa Djupvik, som er trener for allroundlandslaget.

Tre gull i VM og andreplass i både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt, er rett og slett imponerende av 23-åringen fra Mosvik.

Men bak Petter Northug har det vært langt mellom høydepunktene i distanselangrenn. Martin Johnsrud Sundby vant riktig nok den klassiske 15-kilometeren i Kuusamo før jul, men bortsett fra det, er Northug den eneste nordmannen som har vært på seierspallen i verdenscupen.

- Vi har hatt for få pallkandidater i verdenscupen denne sesongen. Det er ingen tvil om at vi har noen utfordringer fram mot OL i Vancouver, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til Nettavisen.

Ingen nye
Denne sesongen har han hatt ni løpere på laget. Antallet reduseres trolig med et par løpere når 2010-lagene presenteres om en uke.

Likevel er det ikke mange som blir skuffet. For det er ingen utenfra som banker på døra.

- Jeg kan allerede nå si at det ikke kommer nye løpere inn på laget. Dessverre er det ingen som har gått seg inn i den diskusjonen i vinter. Jeg skulle gjerne ha tatt noen flere ubehagelige telefoner, og skuffet litt flere. Det hadde vært ønskelig med en enda tøffere kamp om landslagsplassene, erkjenner Djupvik.

Den forestående evalueringen kommer med andre ord til å handle om hvem som skal ut – og hvordan man skal gjøre dem som blir igjen i stand til å kjempe om medaljer i Vancouver om elleve måneder.

- Må tørre
Og selv om den resultatmessige framgangen har uteblitt for flere av landslagsløperne, føler Djupvik seg trygg på at det er riktig å videreføre opplegget man valgte å satse på denne sesongen.

- Vi økte treningsmengden foran denne sesongen, og det mener jeg var riktig. Det vi må bli flinkere på, er individuell tilpassing ut fra hvilke styrker og svakheter løperne har, og hva de satser mot.

- Kan manglende framgang hos enkelte i vinter skyldes overbelasting?

- Nei, jeg mener ikke det, kanskje med unntak for Simen Østensen. Han fikk nok litt for hard belastning i en periode der han ikke var helt frisk i fjor høst. Som lag kan det hende vi nærmer oss ei grense når det gjelder treningsbelastning, men skal man bli best i verden, må man tørre å utfordre grensene, sier Morten Aa Djupvik.

Hvem skal ut?
Følgende løpere har vært på allroundlandslaget denne sesongen: Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, Tord Asle Gjerdalen, Tore Ruud Hofstad, Morten Eilifsen, Roger Aa Djupvik, Simen Østensen og Odd-Bjørn Hjelmeset.

Eilifsen, Djupvik og Østensen ligger dårligst an med tanke på ny tillit.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere