Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skulle gjerne vært på pallen i dag

Foto: Olivier Morin / AFP / NTB scanpix
Aksel Lund Svindal klarte ikke å følge opp VM-gullet i utfor.

Aksel Lund Svindal overtok ledelsen i utforcupen, men nådde ikke helt opp med 5.-plass i lørdagens renn i Garmisch-Partenkirchen.

Nordmannen var 31/100 sekund fra en plass på seierspallen. Italienske Christof Innerhofer vant foran den østerrikske duoen Georg Streitberger og Klaus Kröll.

Svindal med startnummer 21 lå en liten stund foran Innerhofer, men tapte tid på slutten og endte 0,47 sekunder bak italieneren. Han slo fast at han ikke kjørte godt nok, men var fornøyd med at han igjen var med og kjempet i toppen.

- Jeg kjørte ikke bra nok mot nest siste mellomtid. Men jeg var ikke så bra på trening her heller og har ikke helt hatt flyten.

- Jeg skulle gjerne vært på pallen i dag, men det viktige er at jeg er med og kjemper i alle renn. Jeg må fortsette sånn, sa Svindal til NTB.

Streitberger overrasket ved å ta annenplassen fra startnummer 30. Det var trippelt østerriksk bak Innerhofer med Hannes Reichelt på 4.-plass.

Jakter Hirscher
Dominik Paris ledet utforcupen før lørdagens renn, men franskmannen skuffet med å bli nummer åtte. Han er nå på 2.-plass med 349 poeng, mens Svindal leder med 359. Innerhofer og Kröll på plassene bak har 344 og 321.

I verdenscupen sammenlagt knappet Aksel Lund Svindal inn nye 45 poeng på Marcel Hirscher, men han tror det blir svært vanskelig å slå den østerrikske slalåmeksperten.

- Sammenlagtcupen er ikke umulig, men nesten umulig. Hirscher er i form og litt langt foran, men jeg skal prøve å gi ham kamp hele veien, sa Svindal til NTB.

Avstanden Hirscher – Svindal er nå 1135 mot 966 poeng.

Énmannslag
Lørdagens utforrenn ble noe amputert da starten var flyttet nedover i bakken. Det gjorde løpet omtrent 20 sekunder kortere, men ifølge Svindal var det langt bedre enn fredagens treningsomgang, som han mente ble i korteste laget.

Etter Kjetil Jansruds kneskade i VM, må Svindal nå reise rundt som et «énmannslag». Det synes han er litt kjedelig.

- Det er ikke det samme. Men i går fikk jeg besøk av Bjarne Solbakken, så jeg kunne iallfall mimre med en gammel lagkamerat. Det er synd med Kjetil, men jeg får ikke gjort noe med det, sa Svindal. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!