RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skulle hatt en klassiskbrems

Anders Aukland, Eldar Rønning og Frode Estil skal mørne skøytespesialistene i duathlon. Det passer fristileksperten Tord Asle Gjerdalen dårlig.

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): - For min den skulle vi helst hatt en brems i klassisk i stedet for to fartsholdere, sier Gjerdalen til TV 2 Nettavisen.

OL-debutantene kan fort bli et offer for den norske taktikken i søndagens duathlon, der Anders Aukland og Eldar Rønning skal ofre seg fullstendig for Frode Estil. Norges eneste gullhåp har sin styrke i klassisk, og ønsker å gi fristilspesialisten en smak av melkesyre allerede før skibyttet.

- Tøff taktikk
Selv om Tord Asle Gjerdalen (22) kan fort bli en av dem som får merke syra tidlig, vil han ikke kritisere Krister Sørgårds taktiske disposisjoner.

- Jeg synes det er en tøff og offensiv taktikk han legger opp til. Selvfølgelig er Frode vårt største medaljehåp. At Eldar og Anders ofrer seg for ham, viser hvilken moral det er i dette laget, skryter Gjerdalen, som selv bare er assosiert medlem av elitelandslaget. På grunn av medisinstudiene har han så langt valgt å stå utenfor forbundslagene.

Konsekvensen av hare-taktikken er at Gjerdalen går helt uten press i sin internasjonale mesterskapsdebut. Ingen forventer at han skal blande seg inn i medaljekampen. Selv avskriver han ikke noe som helst.

- Er outsider
- Jeg prøver å tenke på at det er et vanlig skirenn og legger opp til å gå mitt eget løp. Hva det kan holde til er umulig å si. Fellesstart er fellesstart. Mye kan skje underveis, poengterer han.

Krister Sørgård legger heller ikke skjul på at taktikken han har valgt neppe gagner unge Gjerdalen.

- Det er ikke noen fordel for Tord at det går raskt i klassisk. Samtidig har han hatt en fin utvikling i klassisk denne sesongen, så jeg vil ikke avskrive ham. Tord er en outsider, poengterer Sørgård.

I OL for å prestere
Uansett får Gjerdalen trolig en ny sjanse på avslutningsdistansen. Fem mil fristilfellesstart er som skreddersydd for ham. Men det ofrer han ennå ikke en tanke.

- Nå er det fullt fokus på tremila, fastslår 22-åringen, som ikke vil se på seg selv som en læregutt selv om han er debutant.

- Jeg kommer helt sikkert til å lære mye som jeg vil ha nytte av senere. Men jeg er her for å prestere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere