RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skulle hatt med flere jenter

Sist oppdatert:
Kun to norske alpinjenter fikk VM-billett til Åre.

Søstrene Lene og Nina Løseth fra Ålesund blir Norges eneste deltakere i verdensmesterskapet som starter førstkommende lørdag.

- Selvsagt skulle vi hatt med flere jenter. Men nå gleder vi oss først og fremst over at Lene og Nina blir med til VM, forteller landslagsjef Finn Christian Jagge til Nettavisen.

På pallen i e-cupen
Lene og Nina Løseth har havnet på pallen i flere renn i Europacupen denne sesongen. I verdencupen er imidlertid Nina Løseths 9. plass i Semmering like før nyttår den beste plasseringen duoen har stått for denne sesongen.

- De klarte vel ikke de opprinnelige VM-kravene, men vi har lyst til å ta dem med, ikke minst med tanke på fremtiden, sier Finken.

Anne Marie Müller, Therese Neergaard og Line Viken ble dermed alle vraket fra VM.

- Det viktige for oss er det langsikte målet om medalje i OL i 2010. Derfor mener vi det er viktigere at disse deltar i andre renn og sikrer seg gode plasseringer i blant annet Europacuprenn, mener landslagsjefen.

Han utelukker ikke at Lene og Nina Løseth kan hevde seg med gode plasseringer i VM. Mesterskapet i Åre blir VM-debuten for dem begge.

Mesterskapsdebutanter
- Vi tok ut dem vi mener har muligheten til å prestere. De har kommet seg i flere grener denne sesongen, spesielt i slalåm, skryter Jagge.

- De er altså ikke med til VM kun for å lære?

- Vi har ingen med kun for å lære. Vi tok dem først og fremst ut for at de har muligheten til å markere seg. Men selvsagt er det nok fint for dem å være i VM og kjenne på stemningen, og det blir spennende å se om de klarer å takle presset, svarer den tidligere slalåmspesialisten.

- Men det er først og fremst i VM om to år vi kan se det beste av dem. De er bare 20 år nå, og er blitt enda mer modne da, poengterer Jagge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere