RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marcello Paternostro (AFP)

- Skulle ikke utsatt Serie A-runden

Klubbpresident kritiserer det italienske fotballforbundets avgjørelse.

Etter at Udinese-spilleren Piermario Morosini, som var på utlån hos Serie B-klubben Livorno, falt om under kampen mot Pescara og omkom av hjertestans på lørdag, ble alle fotballkampene i de profesjonelle ligaene i Italia denne helgen avlyst.

Les også: Den tragiske historien om Morosinis liv

Klubbpresident i Serie A-klubben Palermo, Maurizio Zamparini, mener imidlertid at kampene skulle gått som normalt.

- Bedre å hedre minnet hans
- Etter min mening ville det vært bedre å spille kampene, for å hedre Morosinis minne i stedet for å suspendere fotballen, sier klubbpresidenten til Sky Sport Italia, ifølge goal.com.

Zamparini ble imidlertid ikke overrasket over avgjørelsen.

- Jeg har alltid vært imot slike beslutninger, men det er sant at når noe slikt skjer i Italia er det normalt å stoppe alt, forklarer han.

- På den måten var det normalt at de gjorde det denne gangen også.

Utsatt halvannen uke
Så spørs det hvor fokuserte spillerne ville vært dersom de likevel hadde måttet spille fotball bare timer etter det rystende dødsfallet.

I Milano hadde spillerne allerede varmet opp da de fikk den tragiske beskjeden om Morosinis død, og det ble hørt både applaus og piping blant publikum da kampen ble bekreftet avlyst.

Det italienske fotballforbundet har ifølge Sky Sport 24 fastsatt at den avlyste Serie A-runden, som i utgangspunktet var nummer 33 av 38 spillerunder, i stedet går av stabelen onsdag 25. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere