*Nettavisen* Sport.

- Skulle ikke være mulig

Foto: AP/Scanpix

Bisarr førsterundetrekning i Wimbledon.

20.06.11 11:06

11 timer og fem minutter - fordelt på tre dager.

Så lenge varte matchen mellom John Isner og Nicolas Mahut under fjorårets utgave av Wimbledon. Det er tidenes lengste kamp i profesjonell tennis.

Det var til slutt Isner som gikk seirende ut av duellen, etter totalt 183 games. Det siste og avgjørende settet endte med sifrene 70-68 til den store amerikaneren.

Møtes igjen
29 år gamle Mahut måtte kanskje bite i Wimbledon-gresset i fjor sommer, men allerede denne uken kan franskmannen få revansje for det forsmedelige tapet.

I første runde av 2011-utgaven av den tradisjonsrike gressturneringen har nemlig de to maratonspillerne blitt trukket mot hverandre - igjen.

- Det at Isner og Mahut møtes igjen, etter det som skjedde i fjor, er noe av det mest fantastiske jeg har sett, tvitrer den britiske stjernen Andy Murray om trekningen.

Isner er for tiden ranket som nummer 46 i verden og viste god form da han holdt Rafael Nadal til fem sett under French Open, der det til slutt ble et knepent tap.

- Trekningen sjokkerte meg. Jeg hadde aldri trodd at jeg ville møte Nicolas i Wimbledon igjen. Det skulle jo ikke være mulig, sier Isner til BBC.

For Mahut har det imidlertid ikke gått så bra denne sesongen. 29-åringen er ranket som nummer 99 i verden og har røket ut i første runde av både Australian Open og French Open.

Nylig tapte han også for spanske Fernando Verdasco i andre runde av Queens Club-turneringen.

- Blitt venner
Før fjorårets maratonduell var de begge relativt ukjente navn i tennisverdenen. De to visste også minimalt om hverandre.

- For å være ærlig, så hadde vi aldri sagt så mye som et ord til hverandre før fjorårets Wimbledon, forteller Isner.

- Nå sender vi tekstmeldinger til hverandre ganske ofte. Jeg har blitt bedre kjent med ham og han er en veldig fin fyr, sier amerikaneren.

Så sent som for noen uker siden hadde tennisspillerne kontakt og da prøvde Isner seg med en aldri så liten spøk - trodde han.

- Jeg sendte ham melding og skrev at det hadde vært artig om vi møttes igjen. Han bare svarte: «Ha ha, det er ikke en gang morsomt», sier 26-åringen.

Men det skulle altså likevel vise seg at Isner var inne på noe. Så spørs det, da, om årets møte mellom de to blir like dramatisk som i fjor?

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.