*Nettavisen* Sport.

- Skulle ønske ballen holdt seg lengst mulig borte fra hendene mine!

Foto: Jon-Michael Josefsen/SCANPIX

Arild Sundgot scoret sitt 100. mål for Lillestrøm, og alle spurte om det var hands.

04.10.09 22:40

LILLESTRØM - LYN 2-1:

LILLESTRØM (Nettavisen): På en corner stusset Marius Johnsen ballen mot bakerste stolpe, og der stod Sundgot og ventet på mål nummer hundre. Han fikk ballen i mål – men kastet et nervøst blikk på dommeren før han turde å juble skikkelig.

Spørsmålet som gikk igjen under og etter kampen var åpenbart – var det hands?

- Hvor lei er du av å svare på spørsmål om hands og mulige hands?

- Fryktelig lei, men jeg har en fortid som gjør at jeg skjønner at dere spør. Jeg skulle ønske det ikke var noen tvil om mål nummer 100 – ballen skulle truffet tåa eller foten, bare den holdt seg lengst mulig vekk fra hendene mine, sier LSK-spissen litt oppgitt til Nettavisen.

- Men jeg er fryktelig stolt over å score hundre mål for Lillestrøm, legger han til.

Og Sundgot er klar på at det ikke var hands denne gangen, etter tidligere situasjoner mot Stabæk for to år siden og mot Glimt i høst.

- Jeg venter ikke på annullering – for jeg følte ikke det var noe å blåse for. Men når du hører Lyn-spillerne rope ”hands” rundt deg, må man jo sjekke, sier Sundgot til Nettavisen.

- Jeg føler ikke at det er hands. Ballen treffer sånn, mellom brystkasse og armen, men jeg holder armen helt inn til kroppen, mener han.

Kunne vunnet med mer
Psykologisk var det et maksimalt tidspunkt å utligne. Lyn åpnet kampen friskt, og tok ledelsen på et flott frispark fra Gøran van den Burgt. Gjestene hadde også en stor sjanse da Bergets skudd ble reddet av Magnusson i Lillestrøm-målet, og returen fra Angan reddet Marius Johnsen på streken.

Lyn-keeper Tyrel Lacey holdt på å tabbe seg ut på et skudd fra Lars Kristian Eriksen, da ballen spratt like foran keeperen samtidig som han skled, og gikk via skulderen og like over tverrliggeren.

Så var det Lillestrøm som fikk de fleste sjansene utover i andre omgang. Nosa Igiebor hadde to gode muligheter, og så kom en ny corner og et nytt mål – klassisk Lillestrøm altså. Igjen var det Marius Johnsen som svevde høyest, og headet ballen i Oliver Risser og i mål.

Senere i omgangen hadde Kristoffer Tokstad og innbytter Bjørn Bergman Sigurdarson gode sjanser til å øke ledelsen.

- Kampen var et godt bilde på sesongen. Vi kommer under tidlig, vi klarer å snu det, men vi gjør det igjen tøft for oss selv. Det var utrolig viktig at vi vant i dag, sier LSK-stopperen.

Likevel kunne det endt galt for kanarifuglene. Espen Søgård sendte ballen unødig rett i beina på Jo Inge Berget midt på egen halvdel, som satte fart, fant Angan inne i feltet – men Lyn-spissen tverrvendte og satte ballen over med venstrefoten i det 90. minutt.

- Har ikke berget plassen
Seieren, kombinert med tap for Fredrikstad og poengtap for Aalesund, fører Lillestrøm et langt steg mot fornyet kontrakt. Nå er det fem poeng ned til Fredrikstad på kvalikplassen.

- Vi har ikke berget plassen. Det er bare fem poeng, og det betyr at et tap for oss og en seier for andre kan endre bildet, mener Arild Sundgot.

Lillestrøm-trener Henning Berg var tydelig på at han håpet det ikke var hands fra Sundgot:

- Jeg forstår at man spør om det var hands. Han har en historie med Stabæk og en situasjon tidligere i år – det hadde ikke blitt en diskusjon om dette om han ikke hadde brukt hånda tidligere, mener Berg.

- Jeg er fornøyd med tre poeng. Vi kommer tilbake etter å ha ligget under, så all ære til gutta for at de klarer å komme tilbake, legger han til.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.