*Nettavisen* Sport.

- Sky kommer til å bli verdens beste lag

London-Surrey Cycle Classic Foto: STEFAN WERMUTH (scanpix)

Mark Cavendish lovpriser Team Sky og gleder seg til å sykle på laget neste sesong.

15.11.11 18:51

Mark Cavendish forlater det synkende skipet HTC-Highroad etter sesongen, og blir lagkamerat med Edvald Boasson Hagen i Team Sky.

Med seg fra HTC tar briten med seg blant annet trofaste Bernhard Eisel og Danny Pate. Fra før av har Sky stjerner som Bradley Wiggins, Edvald Boasson Hagen, Juan Antonino Flecha og Chris Froome i troppen.

Med både Wiggins og Cavendish på laget, vil den britiske storsatsningen satse på gul og grønn trøye under Tour de France, og uten tvil bli et av de beste lagene i sykkelverdenen. Mark Cavendish strekker seg litt lengre i et intervju med cyclingnews.com.

- Det kommer til å bli det beste laget i verden, etter min mening, sier verdensmesteren og forteller litt om hvorfor han valgte Team Sky.

- Det er et britisk lag og mange av mine venner er der. Jeg liker også å jobbe sammen med mange i Sky.

På spørsmål om høydepunktene fra årets sesong, trekker Cavendish frem VM-triumfen i København og den grønne trøyen i Tour de France.

Den lynraske briten har tidligere uttalt at ønsker å vinne flere store ritt neste sesong.

- OL på hjemmebane er et stort mål neste sesong. Jeg ønsker også å kjøre Gent-Wevelgem, fordi jeg ikke har vunnet det rittet ennå. Milano-Sanremo er det første store målet mitt neste år, og så vil gjerne vinne poengtrøyen i Tour de France. Utover det har jeg bare lyst til å vinne sykkelritt, fortalte han til skysports.com tidligere i måneden.

Med flere verdensstjerner skal man ikke se bort fra at Sky kan komme til å dominere neste sesong. Men de vil få tøff motstand fra flere lag. RadioSchack-Nissan-Trek er fullspekket med sammenlagtkanoner, mens BMC har Tour de France-vinner Evans i stallen, og har hentet både Hushovd og Gilbert før neste år. Også Omega Pharma-Quick Step med flere vil danne slagkraftig mannskap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.