*Nettavisen* Sport.

- Skyldte meg dette, for sist var det jævlig dårlig

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Petter Northug smadret konkurrentene og gikk Strindheim inn til NM-gull.

19.01.14 14:35

Strindheim, med John Kristian Dahl og Tomas og Petter Northug på laget, gikk søndag inn til NM-gull på herrestafetten på Lillehammer.

Dahl fikk problemer på den første etappen da staven knakk, men hang likevel godt med da han vekslet med lillebror Northug på første veksling.

Tomas Northug gikk på sin side en god etappe og holdt seg i tetgruppa slik at Petter Northug fikk et kjempegodt utgangspunkt før den avgjørende tredjeetappen.

Seks lag lå samlet i tet, men mot slutten av rennet stakk Petter Northug ifra, unngikk spurtduell og kunne dermed seile inn til en komfortabelt seier.

Etter løpet var Petter opptatt av å skryte av lillebror Tomas' andreetappe.

- Jeg er takknemlig for å få et bra utgangspunkt. Han gikk en god etappe denne gangen, ja. Men det skyldte han meg etter i fjor, for da var det jævlig dårlig, spøkte Petter Northug i seiersintervjuet med NRK etter målgang.

Nå ser han fram til OL.

- Jeg føler at jeg er der jeg bør være, og det har vært noen fine dager her under NM. Nå er det bare å trene lurt og glede seg til OL, fortsatte Mosvikekspressen, som nå reiser til høyden for å gjøre de siste forberedelsene.

P.S: Byåsen sikret søvmedaljen foran Lillehammer som tok bronse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.