RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skyter seg selv i foten

(FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kristian Brøndbo i Norsk supporterallianse mener Norges fotballforbund gjør seg selv en bjørnetjeneste ved å straffe Stabæks kontroversielle banner på Åråsen.

«Vi reiser hjem 19:45» sto det på banneret til Stabæk-fansen under søndagens seriekamp mot Lillestrøm på Åråsen. Banneret var reaksjon mot boten på 10.000 kroner Stabæk er blitt ilagt for at supporterne sang «Reis hjem som i ’45» til Lillestrøms tyske trener, Uwe Rösler, under vårkampen på Nadderud.

- Selvironi
- Dette var selvironi fra vår side. Årsaken til at vi laget banneret var at vi synes at fotballforbundet gjorde en feil avgjørelse da de ga Stabæk bot, sier leder Tonje Asmyhr i Stabæk support til Nettavisen.

Ifølge Dagbladet ble banneret innrapportert av NFF-delegat Bjørn Listerud, og informasjonssjef Roger Solheim i NFF bekrefter at fotballforbundet i løpet av mandagen avgjør om saken vil bli forfulgt.

- Vi vil behandle dette på vanlig måte, opplyser Solheim.

Tonje Asmyhr håper og tror forbundet legger ballen død.

Advarer NFF
- Hvis fotballforbundet forfølger denne saken, begynner jeg å bli alvorlig bekymret. Da er vi på ville veier. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi tenkt tanken på at noen i det hele tatt ville prøve på å rapportere dette. Det var jo ment som ren ironi, understreker Asmyhr.

Også Norsk supporterallianse oppfordrer fotballforbundet til ikke å gå videre med saken.

- Man kan gjerne begynne å diskutere hva som er god og dårlig humor. Men hvis NFF går inn og ilegger Stabæk bot for dette, så skyter de seg selv i foten. Det virker som de prøver å true folk til en viss adferd. Det som gjerne skjer da, er at man oppnår en motsatt effekt, sier talsmann Kristian Brøndbo til Nettavisen.

- Bare morsomt
- Skal fotballsupportere ha lov til å si absolutt hva som helst?

- Så lenge man holder seg innenfor norsk lov, skjønner i hvert fall ikke jeg problemet. Det finnes sikkert argumenter for at den første episoden på Nadderud var et tvilstilfelle, men banneret på Åråsen bare morsomt, fastslår Brøndbo.

Tonje Asmyhr understreker at banneret på Åråsen overhodet ikke var rettet mot Uwe Rösler.

Bør NFF reagere overfor Stabæk? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere