*Nettavisen* Sport.

- Slår hodet av folk i 40 minutter

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Kvartfinalen mellom Vålerenga og Lørenskog ble en usedvanlig jevn og tøff affære.

02.03.11 22:48

VÅLERENGA - LØRENSKOG 4-3 (etter spilleforlengelse):

Det var spådd en jevn og tøff kamp da de to store Oslo-rivalene i norsk ishockey, Vålerenga og Lørenskog, møttes til første kvartfinale i sluttspillet på Jordal Amfi på onsdag.

Og jevnt og tøft skulle det bli.

Før inneværende sesong hentet Lørenskog som kjent flere av Vålerengas beste spillere til klubben, uten at det har gitt umiddelbar suksess i seriespillet. En sjetteplass er ikke godkjent for klubben som hadde ambisjoner om å kjempe om seriegullet, og dermed er sluttspillrunden den store muligheten for Lørenskog.

Lang kveld
Men Vålerenga startet best i kveldens kamp, og ledet fortjent 1-0 etter første periode. Steffen Thoresen satte inn vertenes mål i overtallsspill.

Den neste perioden var imidlertid helt og fullt Lørenskog sin. Knut Henrik Spets, Thomas Jordhøy og Tommy Jakobsen sørget for at stillingen var snudd til 1-3 halvveis ut i perioden, og Lørenskog var på god vei mot seier i første kamp.

Vålerenga ville likevel ikke gi seg med det første. Serge Payer reduserte fem minutter ut i tredje periode, før Mats Roselli Olsen utlignet og sørget for spilleforlengelse på Jordal.

Dermed var det bare å konstatere at det ville bli en lang kveld i Oslo.

De første 20 minuttene av spilleforlengelsen var intense og med store sjanser til begge lag, uten at pucken noen gang snek seg over mållinjen. Dermed måtte man ut i en ny periode med «sudden death». Og da skulle en veteran stå fram.

- Dommeren burde roet det ned
Vålerenga vant en drop midt på Lørenskogs banehalvdel, og 36 år gamle Lars Erik Lund dro til. Pucken gikk rett i buret, og Vålerenga slapp jubelen løs - mens Lørenskog-spillerne skuffet gikk direkte inn i garderoben.

- Det var deilig. Det så ut til å bli en lang kveld, så det var deilig å få avgjort det til vår fordel, sier matchvinner Lund etter kampen.

Han er likevel ikke bare fornøyd med kampen. Han mener spillet var alt for tøft, og at dommer Tommy Søstumoen skulle vist ut flere spillere fra begge lag.

- Det er mye adrenalin når det er sluttspill, men jeg synes kanskje han burde lagt lista et annet sted, sier Lars Erik Lund til TV 2 Sport.

- Han burde fått roet det ned tidlig, slik at det blir rent og pent spill - og tøft, som det skal være. Nå var det tendenser til at man slo hodet av folk i 40 minutter, og det er ikke bra for noen av lagene.

Trener Espen «Shampo» Knutsen er ikke helt enig.

- Det var bra temperatur i matchen, men det skal det være. Det er derby og en kvartfinale, at det er sånn er normalt, mener Vålerenga-treneren, som gleder seg over at Vålerenga har tatt ledelsen i best-av-sju-kampene.

Det var ikke bare Lørenskog og Vålerenga som møttes til nabooppgjør på onsdag.

Storseiere
På Hamar møttes Storhamar og Lillehammer til match - en match som ble langt mindre spennende enn den på Jordal Amfi. Vertene ga seg nemlig ikke før det sto hele 9-1, og har med det fått en best mulig start på cuprunden.

Hedmarkingene scoret tre mål i hver periode, mens Lillehammers scoring kom i siste periode - på stillingen 7-0.

Stort mer spennende ble det heller ikke da seriemester Sparta Sarpsborg tok imot serieåtter Rosenborg. 8-0 endte det til vertene, etter å ha scoret fem mål i en forrykende annenperiode.

I den siste kvartfinalen dro Stavanger i land en sliteseier over Frisk Asker, i kampen som endte 2-1 til hjemmefavorittene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag