RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slik jukset Morgan

Foto: Stian Lysberg Solum, SCANPIX
Sist oppdatert:
Ifølge politiet gjorde Morgan Andersen en del tabber da han skal ha forfalsket John Obi Mikels kontrakt.

I Norges Fotballforbunds arkiver fant politiet kontrakten de nå mener er forfalsket. Det er en kontrakt som er inngått på John Obi Mikels 18-årsdag, 22. april 2005.

En ren kopi
Lyn hadde sendt inn en lignende kontrakt i september året før, som ble kjent ugyldig. Ifølge VG har politiet sammenlignet disse to kontraktene og kommet frem til at den nye kontrakten er en ren kopi av den første.

Morgan Andersen og John Shittu signerte nesten alle sider i septemberkontrakten med «MA» og «OJ». Disse signaturene er på nøyaktig samme sted i begge kontrakter.

Partenes underskrifter på signatursidene er også helt identiske. I tillegg til at Lyn-stempelet er på samme sted i begge kontrakter.

- Signerte 22. april, kom til Norge 23. april
Kriminalpolitisentralens skriftanalyser viser at flere av sidene er identiske og stammer fra samme dokument.

Bare to av sidene er ulike. Det gjelder blant annet for kontraktsperioden, som er endret fra 9. april 2004 til 31. desember 2005, til 22. april 2005 til 31. desember 2006.

Andersen har også i et brev til Fifa omtalt kontrakten med Mikel, som ble inngått 22. april 2005. Problemet er bare at Mikels agent John Shittu først ankom Norge dagen etter. Dette fremgår av stempler i passet hans, får VG opplyst.

Kan bli dyrt
Nå hevder Andersens advokat Cato Schiøtz at det er en annen person i Lyn som har stått bak den angivelige dokumentforfalskningen.

- Det kan virke som om noen har mikket på noen kontrakter, sier han til Dagbladet.

I verste fall kan Lyn risikere å måtte betale gigantiske 225 millioner kroner dersom Andersen blir dømt.

- Det er helt klare regler i loven, om at fortjeneste av ulovlig virksomhet ikke skal tilfalle noen. Fortjenesten vil inndras av staten, hvis en fornærmet part ikke fremmer et krav i straffesaken, forklarer stipendiat i strafferett, Inger Marie Sunde.

Det betyr at staten inndrar de 45 millioner kronene Lyn fikk for Mikels overgang. Men i tillegg kan Chelsea komme til å kreve tilbakebetalt de 180 millionene de betalte Manchester United og Lyn for en spiller som egentlig ikke var Lyns eiendom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere