- Slitsomt med bråket rundt Andresen

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Nå håper målscorer Håvard Nielsen at Vålerenga er tilbake på vinnersporet.

08.07.12 22:11

SANDNES ULF - VIF 0-2 :
SANDNES (Nettavisen): Det har stormet rundt Vålerenga og hovedtrener Martin Andresen i det siste. Det hele ble toppet seg etter Marcus Pedersens bytur forrige uke.

Søndag ble det endelig en opptur for de mørkeblå, etter en forholdsvis enkel seier mot gaukene fra Sandnes.

- Tapte fortjent
Sandnes Ulf-trener Asle Andersen mener det var fortjent at Vålerenga tok sin første seier på seks tippeligakamper.

- Første omgang er noe av de svakeste vi har spilt på dette nivået. Vi hever oss litt i andre, men når vi ikke har viljen og intensiteten, så går ofte marginene imot, sier Andersen til Nettavisen.

- Vi hadde flere eventyrlige sjanser til å utligne, men klarte ikke utnytte disse. Så får Ronny Espedal rødt kort, og da er løpet så å si kjørt for vår del. Da taper vi fortjent, fortsetter han.

Espedal ble sendt i dusjen etter 78 minutter, etter å ha hindret Vålerenga-spiss Håvard Nielsen som siste mann. 37-åringen forklarer hendelsen slik:

- Ballen blir slått i bakrom, og jeg ser ikke Nielsen foran meg. Hadde jeg gjort det, hadde jeg bremset opp. Men jeg er borti ham, han faller, og da er det vel rødt kort, sukker han.

- Vi har hatt både gode og tunge dager i Tippeligaen. Dette var vel en av de tyngste, legger han til.

Viktig scoring
Og det var nettopp Håvard Nielsen som satte inn bortelagets første mål. Supertalentet syntes scoringen var forløsende.

- Det var gøy å score igjen. Det føltes utrolig godt. Det har vært litt slitsomt i det siste, med alt fokuset som har vært på Martin (Andresen), også videre.

18-åringen håper dette kan være vendepunktet for Vålerenga.

- Jeg håper absolutt at vi er tilbake på vinnerspor igjen nå. Vi slipper til få sjanser imot, og skaper mye i dag.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

- Handler ikke om meg
Martin Andresen håper nok også at vinden har snudd for Vålerenga. 35-åringen mener imidlertid at en seier mot nyopprykkede Sandnes Ulf ikke er nok til å friskmelde Enga.

- Nei, på ingen måte. Men vi er jo på vei fremover. Sånn sett er vi jo friskmeldt. Vi har bare spilt for dårlig. Det var en god prestasjon av laget i dag, så får vi håpe vi klarer å gjenta det i neste match, sier Andresen til Nettavisen.

Han vil likevel ikke høre noe om at han endelig kan få et personlig pusterom etter resultatpresset og stormen som har vært rundt klubben og treneren den siste tiden.

- Dette handler ikke om meg. Jeg tenker ikke sånn. Det handler om laget som skal vinne fotballkamper. Det er bra for Vålerenga at vi får tre poeng. Det er alltid lettere å få utvikling etter en seier, sier han bestemt.

Neste kamp for Vålerenga er onsdag, borte mot Odd. Den kampen vil gi et klarere svar på om de mørkeblå er i ferd med å snu den negative trenden, skal vi tro Andresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag