*Nettavisen* Sport.

- Slutt å oppføre deg som en 16-åring

Foto: Faksimile Aftonbladet / Scanpix

Svenskene hisser seg opp over Petter Northug.

21.11.11 11:29

Petter Northug-sirkuset har for alvor startet, til tross for at skisesongen nettopp er i gang.

Nordmannen, som er like god med kjeften som han er på ski, har allerede rukket å tirre på seg svenskene.

Først lot han rivalen Marcus Hellner få høre det, da han torsdag mente at Gunde Svan burde gå sisteetappen for Sverige i stafetten, hvis svenskene skulle ha et håp om å vinne.

Tirret på seg svenskene
Svenskene byttet ankermann til Calle Halfvarsson, men Northug vant likevel lekende lett, til tross for at Halfvarsson mente han var bedre enn Northug i en spurt.

Etter målgang lo Northug av den selvsikre svensken.

- Det blir vel bare dumt av han når han ikke har en sjanse (på oppløpet). Nå får han vel ikke gå sisteetappe neste gang. Eller han bør vel ikke få gå, men hvis han gjør det, burde vi være glade for det, lo trønderen.

Les også: Northug utklasset konkurrentene

Nå har svenskene sett seg lei Northugs oppførsel.

I en kommentar i Nordens største avis, Aftonbladet, får nordmannen så ørene flagrer.

- I seks år har du tilhørt verdenseliten. I hele karrieren har du spredt hån og spydigheter, men Petter Northug, du fyller snart 26 år. Når skal du vokse opp, spør Aftonbladet-kommentator Kristoffer Bergström mandag.

- Voks opp!
Men stopper ikke der:

- Slutt å oppføre deg som en 16-åring, slutt å oppføre deg som en uredd oppkomling, og slutt å oppføre deg som du har gjort i våres. Voks opp, smeller det fra Aftonbladet.

Den svenske storavisen mener Northug heller bør utnytte den mediemakten han har til noe positivt.

- Mitt råd til Petter er å tenke på hva han vil bruke sin velfortjente plattform til. Han fortsetter å vinne, Nord-Europa fortsetter å høre. Hvorfor ikke fremføre hva han brenner for. Ikke neshorn eller Gunde Svan, men noe skikkelig, skriver de.

Men de ser likevel det positive i Petter Northug:

- Jeg har fulgt Northug i fire vintre, og sportslig er jeg solgt. (...) Petter Northug er like viktig for den svenske skiinteressen som SVTs vinterstudio, skriver Aftonbladet.

Northug åpnet for øvrig verdenscupsesongen med en andreplass på Sjusjøen lørdag, 0.31 sekunder bak vinner Johan Olsson. Her finner du alle resultatene.

Hva mener du? Bør Northug forandre seg? Diskuter under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag