*Nettavisen* Sport.

- Slutt for Leopard-Trek

Foto: Joel Saget (Scanpix/Ap)

L’Équipe står fast på at det blir RadioShack-fusjon.

05.09.11 12:58

Tilhengerne til Leopard-Trek våknet opp til flere dårlige nyheter, mandag.

Den franske storavisen L’Équipe slår nemlig fast at det er slutt for sykkellaget som er inne i sin aller første sesong i den internasjonale sykkelverdenen.

Avisen skriver at det skrantende RadioShack-laget vil overta brorparten av Leopard-rytterne. Laget fra Luxembourg vil ha 25 ryttere på kontrakt etter sesongen.

Disse 11 skal vekk
Jens Voigts avtale utløper, mens ryttere som Brice Feillu, Fabian Wegmann, Thomas Rohregger, Martin Mortensen, Martin Pedersen, Tom Stamsnijder, Bruno Pires, Anders Lund og Davide Vigano er nødt til å se som om etter nye arbeidsgivere.

Stjernenavn som Fränk og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Maxime Monfort, Jakob Fuglsang og Linus Gerdemann vil trolig forene krefter med ryttere som Andreas Klöden, Janez Brajkovic og Chris Horner i det amerikanske laget. Men rytterne later ikke til å ha fått noe særlig informasjon om den nært forestående sammenslåingen.

- Vi vet ikke mer enn det vi leser på nettet, sier Jakob Fuglsang til ekstrabladet.dk.

- Vi prøver også å finne ut av hva som skjer, men vi aner ingenting.

procycling.no har fulgt denne saken:
31/8: Contadors skrekkscenario

30/8: - Gi oss en avklaring
30/8: Blir det RadioShack-trek?
29/8: Ny gigantfusjon i sykkelsporten?

Taushet fra ledelsen
L’Équipe skriver videre at eier Flavio Beccia vil annonsere opphøringen av Leopard-Trek i slutten av september. Laget vil fortsette med RadioShacks lisens, og vil bli ledet av Johan Bruyneel neste sesong. Sponsoratet vil deles av Trek og Nissan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Cyclingnews.com meldte tidligere i uken at RadioShack-laget er nede i 13 mann på kontrakt for neste sesong. Siden den gang har ryttere som Levi Leipheimer (Quick Step), Sergio Paulinho (Saxo Bank) og Geoffroy Lequatre blitt koblet bort fra laget.

Den siste tiden har også Leopard-manager Brian Nygaard blitt koblet opp mot stillingen som pressesjef i australske GreenEDGE.

Verken RadioShack eller Leopard-Trek har villet bekrefte at det foreligger fusjoneringsplaner mellom de to sykkellagene.

- Jeg gjør som dere. Jeg leser avisene, er alt Bruyneel vil si til avisen.

Beccias motivasjon for å endre på lagstrukturen, skal være ønsket om å stå på toppen av podiet i Paris. Og hvem er da bedre skikket for oppgaven enn herr Bruyneel?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.