RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slutt på baksnakkinga

(FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)
Sist oppdatert:
De norske langrennsjentene har tatt et realt oppgjør med seg selv etter en turbulent OL-sesong.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Under OL i februar prøvde de å dekke over det, men i ettertid har Marit Bjørgen & co. snakket åpent om at stemningen langt fra var på topp blant de norske langrennsjentene sist vinter.

- Det ble litt brakkesjuke, konstaterer Vibeke Skofterud.

- Det var litt turbulent, medgir Kristin Størmer Steira.

- Jeg kan ikke si jeg gledet meg til å dra på samling i fjor. Alt var en konkurranse, og etter treningsøktene stengte vi oss stort sett inne på rommene våre. Vi hadde det ikke artig sammen, innrømmer Marit Bjørgen.

Snakket ut
Slik kunne det ikke fortsette. Derfor tok dametrener Egil Kristiansen grep med en gang laget ble samlet til ny sesongoppkjøring i vår. Nå er humøret tilbake. Mye takket være Bente Skari, som har vært sentral i «renselsesprosessen».

- Vi startet med å snakke ut om sesongen. Alle fikk si det de mente. Så ble vi enige om noen kjøreregler, forteller Kristin Størmer Steira.

- Hvilke regler er det?

- For eksempel at vi skal snakke til hverandre, ikke om hverandre. Baksnakking er vel en sånn typisk jentegreie. Nå er det slutt på det, fastslår Steira.

Lek og humør
Steira, Skofterud og Bjørgen er enige om at oppvaskmøtet hadde en effekt. Og alle tre er enige om at det har vært godt å få nye fjes inn på laget.

- Miljøet er blitt veldig mye bedre, og det skal rekruttjentene ha en stor del av æren for. De bidrar med lek og humør. De tar ikke ting så alvorlig, på en positiv måte. De minner meg litt om hvordan jeg selv var da jeg var fersk på landslaget, sier Vibeke Skofterud.

- Alle er forskjellige. Og alle kan ikke være enige om alt alltid. Poenget er at man må lære seg å akseptere andre styrker og svakheter. Det er vi blitt veldig mye flinkere til, sier Kristin Størmer Steira.

- Nå er alle innstilt på å være positive og blide. Og så har vi begynt å gjøre flere ting sammen igjen. Det kan være enkle ting, som å gå på café. Det er ikke så mye som skal til for å heve trivselen. Men alle må bidra, poengterer Marit Bjørgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere