RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

- Slutter hvis dere velger Armstrong

Sist oppdatert:
Stjernesyklisten ønsker ikke å bli satt i skyggen av Lance Armstrong.

Onsdag ble det klart at sykkellegenden Lance Armstrong kommer til å sykle for det Kasakhstan-sponsede profflaget Astana neste sesong. Nyheten har imidlertid ikke blitt tatt like godt imot av alle.

Astanas kaptein og superstjerne, Alberto Contador, er nemlig redd for å bli satt i skyggen av amerikaneren, som har vunnet Tour de France hele syv ganger.

- Om jeg ikke får den rollen jeg ønsker, så kommer jeg til å bytte lag. Jeg har tidligere fått full tillit fra Astana, men dette er en veldig spesiell situasjon. Vi får se hva som skjer de kommende ukene, sier Contador ifølge BBC.

Vil ha garanti
Spanieren har etablert seg som en av verdens ledende syklister de siste årene og ble nylig en av bare fem i historien som har vunnet både Tour de France, Giro d’Italia og Spania rundt.

- Jeg snakket med sportssjefen om neste års Tour de France og han fortalte meg at jeg kommer til å være kaptein under rittet. Lance er imidlertid en mester og jeg tror også han kommer til å gå for seier i Frankrike, sier spanjolen.

Da nyheten om Armstrongs comeback først ble kjent gikk Contador ut og ønsket 37-åringen velkommen tilbake, men da det ble kjent at de skulle sykle for samme lag, fikk pipen en annen lyd.

- Jeg vil ha en garanti fra laget på at jeg kommer til å være kaptein under neste års Tour de France, sier Contador.

Planetens beste
Armstrong har tidligere beskrevet Contador som den beste syklisten på planeten akkurat nå og innrømmer at 25-åringen sannsynligvis er den beste av de to.

- Vi må både respektere og forstå Contadors ønske. Jeg er ikke sikker på at jeg kan prestere like bra som han ennå, sier Armstrong.

Alberto Contador har kontrakt med Astana ut 2010-sesongen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere