RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sølv er som gull for oss

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Gutta jublet etter lagkonkurransen.

Se nederst for resultatlista.

De østerrikske hoppgutta var muligens VMs største favoritter.

De kunne ikke Norge hamle opp med.

Men Anders Jacobsen, Anders Bardal, Bjørn Einar Romøren og Tom Hilde leverte sterk hopping, og vant et fortjent VM-sølv søndag.

Ledet
Anders Jacobsen satte tonen da han sendte Norge i ledelsen etter første omgang, og selv om østerrikerne overtok ledelsen etter det andre hoppet så holdt Norge Tyskland på betryggende avstand i kampen om sølvet.

Til slutt handlet det da kun om å fullføre uten feil, og det klarte de fire.

- I dag er sølv som gull for oss, sier Anders Jacobsen.

Vel vitende om at østerrikerne hadde vunnet alle lagkonkurransene i år, og stilte til start med både gullvinneren og sølvvinneren fra lørdagens individuelle renn i Midtstubakken.

Anders Bardal, som hoppet lengst av nordmennene med 105,5 meter søndag, bare gliste før sitt siste hopp.

Det sier sitt om selvtilliten det norske laget fikk i løpet av konkurransen.

- Mika Kojonkoski tøyset på trenertribunen. Han gjorde det sikkert for å få meg til å slappe av. Derfor måtte jeg glise, forklarte Bardal etterpå.

Lengst
Thomas Morgenstern og Matti Hautamäki leverte konkurransens lengste hopp, begge landet på 108 meter, men Finland ble faktisk sist av de åtte nasjonene som kvalifiserte seg til 2. omgangen.

Tysklands ankermann, Severin Freund, falt i sitt siste hopp, men bronsen var aldri truet. Polen lå nemlig for langt bak til at fallet ødela for tyskerne.

VM-hoppingen i normalbakken er nå over. De to siste konkurransene er storbakkerennet i VM individuelt onsdag, og deretter lagkonkurransen i stor bakke fredag. Spørsmålet er om østerrikerne kan stikke av med fire gull på fire forsøk i VM, eller om Norge kan kapre flere medaljer på hjemmebane.

8878

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere