RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Smakløst av NRK-ekspert

Sist oppdatert:
Sandvolleyball-stjernen Iver Horrem (29) får krass kritikk etter at han kom med bemerkninger som kan oppfattes som samefiendtlige da han var ekspertkommentator for NRK.

Horrem var sidekommentator da Tromsø slo Nyborg 3-0 i NM-finalen i volleyball sist helg. Tromsøs Terje Øvergård var kampens beste spiller.

«Terje Øvergård er en spiller med ekte sameblod. Han er hissig, så vi får håpe han har lagt samekniven igjen hjemme», sa Horrem på direkten.

Det får leder i det samiske idrettsforbundet, Petter Asbjørn Balto, til å se rødt.

- Det er smakløst å komme med slike kommentarer når en samisk idrettsutøver markerer seg. Dette underbygger en holdning folk har om at samer er farlige. Når man i tillegg snakker om en kniv som et våpen, blir det enda verre, sier Balto til VG.

Iver Horrem hevder det hele var uskyldig ment, og bare et forsøk på å være morsom.

- Hvis noen har tatt seg nær av det jeg sa, beklager jeg. Men det kan jo virke som om samene er litt hårsåre. Selv om de er en etnisk minoritet, må de ha en viss takhøyde der også, mener han.

Øvergård selv tar det hele med tilsynelatende ro. Og gjør for ordens skyld oppmerksom på at han ikke er av samisk opphav.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere