*Nettavisen* Sport.

- Smertefullt å se på

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Martin Andresen (33) gir VIF-unggutta en advarende pekefinger: - Ta lærdom – fort!

06.05.10 10:10

VÅLERENGA - HØNEFOSS 0-0:

ULLEVÅL (Nettavisen): – Mange av spillerne gjorde feil de aldri gjør ellers. Det virket som de mistet hodet og ble stressa og forknytt, sier Andresen til Nettavisen.

Fra sidelinja så han sitt unge mannskap ikke bare slite med å spille ut Hønefoss, de kom nesten heller ikke til målsjanser.

- Dårlig prestasjon
Det som skulle være en sikker trepoenger mot Tippeligaens bunnlag, utviklet seg til et lite mareritt. For Vålerenga fikk aldri hull på byllen, og spilte seg dårligere og dårligere ettersom kampen skred fram.

- Det var en dårlig prestasjon fra vår side. Det så ut som vi trodde vi kunne spasere oss til seier. Vi manglet erfaring og rutine, og det så ut som om vi ble engstelige. Det var smertefullt å se på, sier Andresen, og påpeker:

- Dette er noe unggutta må gjennom. De får se på dette som en nyttig lærepenge. Nå gjelder det å lære av dette fort.

- Se på Tettey og Skjelbred
Andresen mener at spillere som Mohammed Fellah (20), Moa (24) og Harmeet Singh (19) opplever mye av det samme som Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred har gått gjennom i Rosenborg.

- Se på Tettey og Skjelbred. De trengte også tid før de utviklet seg til stabile toppspillere. Og det må også våre spillere få tid til. Men de må lære fort, sier han.

Mot Hønefoss slet særlig Fellah med å prestere på det nivået han har gjort tidligere i år.

- Han har vært god i flere kamper, men må tåle litt motstand. Det er helt naturlig at han får det. Han var skadet i to år og trenger fremdeles tid før han blir stabilt god, sier Andresen.

Om VIF trengte en Martin Andresen på banen i en slik kamp? Svaret kom kjapt:

- Ikke i den formen jeg er nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.