- Smertene må gi seg før Tour de France

Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Carlos Sastre svekker eget kandidatur.

09.06.10 09:20

Tidligere denne uka var det ventet at Cervélo TestTeam ville komme med den endelige avklaringen om hvorvidt Carlos Sastre sykler sommerens Tour de France.

Nå vet vi hvorfor avgjørelsen har dratt ut. 35-åringen har nemlig fått konstatert en skiveutgliding i ryggen.

- Jeg stiller ikke til start om skaden hemmer meg fra dag én. Dersom jeg ender opp med å starte, betyr det at jeg er helt frisk igjen, forteller Sastre i en pressemelding.

Hemmet under giroen
Ávila-mannen har blitt undersøkt på Santa Teresa-klinikken i hjembyen. Skaden oppsto allerede under den 2. etappen av årets Giro d’Italia.

- Det var et hardt fall. Jeg kom tilbake til lagbussen med betydelige smerter i korsryggen. Fysioterapeuten forsøkte å få både hofter og ryggen på plass igjen, men det hjalp lite ettersom området allerede hadde hovnet opp.

Les også: Tvil rundt Sastre

I dagene etter fallet følte han seg hjelpeløs på sykkelen og hadde smerter i låret, ryggen og i et digert kjøttsår. Det ble ikke bedre av nok et fall på etappe nummer sju:

- Det føltes som å ha en kniv i siden, like over venstre hofte. Jeg kjente ilinger i lårene, via leggene og helt ned til anklene. Jeg kjente disse smertene helt fram til Zoncolan-etappen. Jeg måtte åpne snøringen på skoene og kjøre med dem løse på. Dersom jeg strakk ut føttene mine, fikk jeg sterke smerter i baken, fordi isjiasnerven lå i klem, forteller han.

Svekket kandidatur
Med slike problemer, og med Unipublics krav om at spanjolen starter Vuelta a España, er det usannsynlig at Cervélo-kapteinen slippes løs allerede under Tour de France.

Selv holder han døra åpen i noen dager til.

- Jeg har fortsatt tid til å hente meg inn igjen, men jeg stiller ikke for enhver pris.

- Jeg kan ofre noen flere treningsdager, men heller ikke for mange. Jeg ønsker ikke å forskuttere noe som helst, før jeg vet det endelig svaret. Jeg ønsker å kjøre Tour de France, men for å få det til må smertene forsvinne, avslutter Sastre.

PS! Lagene til årets Vuelta a España offentliggjøres mandag.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag