*Nettavisen* Sport.

- Snart klar for profflivet

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli (www.procycling.no)

Kristoffs treningskompis var eneste kontinentalrytter som tok opp kampen med proffene i NM.

24.06.12 20:27

BERGEN (procycling.no): Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff.

Proffene tappetserte pallen. Og det var ingen tilfeldighet at de gjorde det heller, for hele NM-rittet utviklet seg til et sliteritt av dimensjoner.

Til slutt var Boasson Hagen og Nordhaug alene i tet. Bak fulgte proffene Vegard Stake Laengen og Alexander Kristoff. Og jammen meg også en norsk amatør.

Beskjedent mål
Sven Erik Bystrøm fra Haugesund og Øster Hus-Ridley viste at han har et internasjonalt nivå inne, og var den eneste kontinentalrytteren som var i nærheten av å gi proffene en reell kamp om medaljene.

- Målet er å bli proff i løpet av U23-tiden min og det vil si at jeg har igjen to og et halvt år, sa rogalendingen beskjedent til procycling.no.

Det mest trolige er at 20-åringen får sette navnetrekket sitt på en proffkontrakt lenge før det. NM-innsatsen var nemlig ikke første gang rytteren imponerte.

I fjor vant han norgescupen sammenlagt i sitt første år som senior. Forrige mann som klarte det var Alexander Kristoff.

Kristoffs treningskompis
Og nettopp Kristoff var mannen som snøt Bystrøm for bronsemedaljen. Han har bare godord å si om Øster Hus-Ridley rytteren.

- Han viser gang på gang at han er klar for større oppgaver. Han har vært god i mange løp. Vi er gode treningskamerater i Stavanger. Kanskje bør han vente et år til og bli enda mer kjøresterk, men i dag var han veldig sterk. Like sterk som meg egentlig, sa Katjusja-rytteren til procycling.no.

Bystrøms sportsdirektør Morten Hegreberg er fullt og helt innforstått med at diamanten hans fort kan glippe til et større lag.

- I mine øyne er han klar for større oppgaver om ikke så lenge. Han har vært stabil både i NM og gjennom hele vårsesongen. Han har også en fin internasjonal U23-seier i år. Nå gjelder det bare å finne tid og anledning og forsikre oss at han er hundre prosent klar, forteller sportsdirektøren til procycling.no.

Landslaget neste
Den neste måneden venter det en litt roligere periode, før Bystrøm drar med Øster Hus til Frankrike i slutten av juli. I tillegg til ritt med laget venter det trolig mange flotte ritt i trøyen Edvald Boasson Hagen vant på søndag.

Det er nemlig et lite kinderegg av landslagsritt som gjenstår denne sesongen. EM, Tour de l’Avenir (ungdommens Tour de France) og VM kommer på rekke og rad. Selv om lagene ikke er tatt ut er Bystrøm selvskreven.

Men de som skulle bekymre seg for at det har grodd ut englevinger på gutten, som løfter beinene hans fra bakken, tar fryktelig feil. Slik oppsummerer han søndagens NM-oppvisning.

- Det er fortsatt et steg opp til proffene, men jeg tar steg år for år. Mer enn det kan jeg ikke gjøre.

Vi vet alle hvor det neste steget ender opp, inne i sykkelverdens øverste nivå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.