*Nettavisen* Sport.

- Solbakken er et spennende trekk

Foto: Alex Grimm / Getty / All Over Press

Den engelske landslagssjefen tror Ståle Solbakken vil gjøre det bra i England.

12.05.12 14:20

Roy Hodgson, som tok over som landslagstrener for England 1. mai, er glad for at hans tidligere assistentrener har fått sjansen som hovedtrener i Wolverhampton.

Solbakken jobbet som assistenttrener for Hodgson i FC København den sesongen han la opp som spiller. Nå spås han lys fremtid som manager i England.

- En fantastisk avtale
- Jeg er glad fordi han er en god venn, men også fordi det er en fantastisk avtale. Jeg synes det er en godt og spennende trekk av Wolves. Det er ikke en avtale man hadde ventet, fordi engelske klubber sjeldent henter inn noen fra den delen av Europa, forteller Hodgson til expressandstar.com, og fortsetter:

- Men jeg kan fortelle Wolverhampton-tilhengerne at de har ansatt en meget dyktig trener. Ståle er en smart, ung og imponerende trener med gode ideer og jeg er sikker på at han vil gjøre det bra.

Fikk et nært vennskap
Etter at Solbakken fikk hjertestans på en trening i 2001, valgte han å følge legens råd om å legge opp som fotballspiller. Solbakken gikk over til å være Hodgsons assistenttrener resten av sesongen og var med på å sikre lagets første ligatittel siden 1993.

Hodgson forteller at de to har fått et nært forhold etter Solbakkens hjertestans.

- Når noe slikt hender er det naturlig at man blir knyttet tettere sammen, og siden den gangen har Ståle og jeg vært gode venner, sier Hodgson.

- Han var også en strålende kaptein for meg, en god fotballspiller og min assistent i den sesongen hos København.

- Jeg gratulerer Wolves med en imponerende signering, avslutter han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.