Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Solbakken er veldig trygg i jobben

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- Det er spillerne det er noe galt med, ikke Solbakken.

Mye er skrevet og sagt om Ståle Solbakkens start i Köln.

Etter at nordmannen tapte sine to første kamper, kom spekulasjonene om at det nærmet seg slutten på Ståle Solbakkens karriere som Köln-trener.

Eksperter mente at Solbakken ville få sparken med et tap i den påfølgende kampen, men Solbakken skaffet seg et pusterom med ett poeng og godt spill hjemme mot Kaiserslautern.

- Veldig trygg
Mirko Frank er fotballreporter i Europas største avis, Bild. Han følger Köln svært tett gjennom sin jobb i den tyske avisa, og sier til Nettavisen at Solbakken er langt unnå en oppsigelse i den tyske klubben.

- Solbakken er veldig trygg i jobben. Sportsdirektør Volker Finke har også gitt ham en jobbgaranti. De siste ni årene har klubben sparket 13 trenere. Forrige sesong hadde Köln tre trenere i løpet av året. Det viser at det ikke alltid er treneren det er noe galt med i Köln, sier Frank til Nettavisen.

Har latt seg imponere av Solbakkens inntreden i tysk fotball, til tross for den skralle poengfangsten i de første kampene.

- Ståle Solbakken har innført et nytt konsept i Köln. De første ukene hadde laget problemer med det nye systemet, og Solbakken sa i et intervju med oss at det var mulig han ønsket for mye for fort. Nå ser det ut til at systemet fungerer bedre for hver uke som går, sier han.

- Laget mangler kvalitet
For ifølge den erfarne sportsjournaliten, er det spillerne det er noe galt med, ikke Solbakken.

- Laget mangler kvalitet, og det er spillerne det er noe galt med, ikke Solbakken. Han har også vært uheldig med skader på sentrale spillere. En av klubbens beste forsvarsspillere (Youssef Mohamad) forlot også klubben for å spille i Al-Ahli, påpeker Frank.

- Det har vært mye snakk om Solbakkens vraking av Podolski som kaptein. Hvordan synes du han håndterte den situasjonen?

- Det var ingen som ga ham noen råd om Podolski. Han er klubbens ansikt, og Volker Finke burde ha gått ut og støttet ham i den avgjørelsen. Det ble trøbbel fra første stund for Solbakken, men noen burde ha advart ham, forteller Bild-journalisten.

Ståle har supporternes tillit
- Er det din oppfatning at supporterne har tillit til Solbakken?

- Der svarer jeg et absolutt ja! De liker hans friske fremtoning. Supporterne vet at det ikke er hans skyld om det går dårlig med klubben, for de vet for eksempel at han ikke har penger til å kjøpe de spillerne han ønsker, sier han.

Solbakken gjorde også et poeng ut av å lære tysk før han startet i Köln-jobben. Nå holder Solbakken pressekonferanser og intervjuer på tysk, men også det har han fått kritikk for. Den tyske tabloidpressen slaktet Solbakkens «morsomme aksent», og skrev at spillerne umulig kunne forstå det nordmannen instruerte dem i å gjøre på banen.

Tull, mener Frank.

- Han snakker tysk veldig bra, og alle forstår ham. Det er bare tull at ingen forstår taktikken på grunn av språket. Ingen kan påstå at de ikke forstår tysken hans. Supporterne setter stor pris på at Solbakken snakker tysk, avslutter Frank.

Lørdag er neste sjanse for Solbakken til å ta poeng, når Köln spiller bortekamp mot Hamburg.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!