*Nettavisen* Sport.

- Solbakken kan glede seg

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Danmarks landslagssjef har selv vært trener i Köln.

16.05.11 09:20

Etter flere måneder med spekulasjoner, ble det lørdag klart at Ståle Solbakken ikke blir norsk landslagssjef.

Nå tar han over FC Köln fra 01. juli, en klubb i alt annet enn harmoni.

Etter at Kölns tidligere storspiller Wolfgang Overath overtok presidentposten i 2004, har klubben tygget, spist og spyttet ut trenere.

Solbakken blir faktisk klubbens niende trener siden Overath gikk til makten i 2004.

En klubb i gjeld
Köln har også rukket å opparbeide seg en gjeld på rundt 220 millioner kroner i Overaths tid, og da Köln spilte siste seriekamp lørdag, hang supporterne opp følgende banner:

«Som spiller en legende - som president en tragedie»

Ord som taler sitt tydelige språk, og et klart signal om hva slags kultur Ståle Solbakken kommer til.

Köln er en sovende kjempe i tysk fotball, og har tidligere vunnet Bundesliga tre ganger. Supporterne tørster etter mer suksess, og er alt annet enn fornøyde med årets tiendeplass.

Danmarks landslagssjef Morten Olsen spilte selv i Köln på 80-tallet, og returnerte som trener i 1993. Der ble han frem til 1995.

- Ståle er klar
Han kjenner derfor klubben ut og inn, og er sikker på at Ståle Solbakken er rett mann for jobben.

- Selvfølgelig er han klar. Han har prøvd seg på europeisk fotball og gjort det fantastisk for FC København. Han har fått noe stort ut av spillerne han har hatt til rådighet i FCK, sier Morten Olsen til sporten.dk.

Olsen ler av kritikerne som mener Köln er en klubb på størrelse med FC København.

- Til tross for at FC København også er en stor klubb, kan man ikke sammenligne den med Köln. Köln er en større klubb på alle områder, det er det ingen tvil om. Presset for å lykkes er meget stort, og det er mye større enn i Danmark. Det kan ikke sammenlignes, sier den danske landslagssjefen.

- Han kan glede seg
Köln har som nevnt hatt en tradisjon for å sparke trenere de siste årene, men det presset tror Olsen blir null problem for Ståle Solbakken.

- Det er meget kort snor for de tyske trenerne i øyeblikket, det må vi innse. Men det er ikke noe problem for Ståle. Han er klar for det presset, ellers blir man ikke hentet til slike klubber, påpeker Olsen.

Den danske ringreven mener heller Solbakken bør se frem til å starte i jobben.

- Köln er en deilig by med et fantastisk publikum. En god supporterskare og Tysklands beste treningsanlegg. Han kan glede seg, avslutter Olsen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.