*Nettavisen* Sport.

- Solér jakter på Anelka

Foto: Reuters/Scanpix

Erik Solér skal angivelig ønske seg en helfransk spissduo i New York Red Bulls.

03.02.11 14:02

Med Fernando Torres på plass i Chelsea har mange spekulert i at Nicolas Anelka kan stå foran en framtid på innbytterbenken. Andre vil ha det til at franskmannen er på vei bort fra London-klubben.

Onsdag skriver den franske sportsavisen L'Equipe at amerikanske New York Red Bulls - med Erik Solér i sportsdirektør-stolen - skal ønske å hente Anelka til klubben.

Flere ting skal angivelig tale for at Anelka setter kursen over dammen. Ikke bare synes plassen i Chelseas startoppstilling høyst usikker, men den franske måljegerens storebror Claude jobber for tiden i USA som trener for fotballklubben AC St. Louis.

Dermed kan et eventuelt USA-eventyr også ha klare familierelaterte fordeler. Og nevnte Claude Anelka hevder overfor L'Equipe at lillebroren skal ha interesse av å komme til USA.

Det hører også med til historien at New York Red Bulls allerede har Anelka-kompis Thierry Henry i sine rekker. Begge to har en fortid som spiss i Arsenal bak seg.

Ifølge L'Equipe skal Solér & co. allerede jobbe med et opplegg som vil lokke Anelka til USA.

Forrige sesong kom Red Bulls til kvartfinalen i MLS-sluttspillet - der det ble tap for San José Earthquakes med 3-2 sammenlagt.

Nicholas Anelkas kontrakt med Chelsea går ut om halvannet år.

Svenske Hans Backe er i øyeblikket trener i den amerikanske storklubben. Med seg som assistent har han Jan Halvor Halvorsen.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.