- Sololøp av Yggeseth

Foto: Scanpix

Leder av hoppkomiteen i Norges Skiforbund, Steinar Johannessen, mener Torbjørn Yggeseth selv står bak problemene hoppjentene har møtt i sist helgs skiflyging i Vikersund.

08.03.04 15:04

- Dette er Torbjørns initiativ, fastslår Johannessen overfor TV 2 Nettavisen.

Yggeseth har hele tiden hevdet å ha hoppkomiteen i FIS og resten av FIS bak seg. Og at han bare har forfektet Det internasjonale skiforbundets syn for å nekte jentene å hoppe skiflyging.

- Det har vi ikke noen som helst tro på. Til det er det alt for mange kloke menneske i FIS, fastslår Johannessen.

Jobbe aktivt
Han sier videre at Norge kommer til å jobbe aktivt for å forhindre at Yggeseth endrer reglene for skiflyging. Slik at det spesifikt skal stå at ikke jenter får lov til å hoppe, verken prøvehopping eller konkurranser.

- Dette er vi i Norges Skiforbund sterkt i mot. Vi mener at vi har et regelverk som er meget bra. Det er overhodet ingen grunn til å endre noe på dette.

- Vi kommer til å jobbe aktivt i forbindelse med prosessen fram mot FIS-kongressen i juni. Vi kommer til å forsøke å påvirke fram mot kongressen for å forfekte vårt syn. Der kommer vi til å innstille Bertil Pålsrud som ny leder av hoppkomiteen, etter Torbjørn. Det er på tide å slippe til nye krefter nå, sier Johannessen til TV 2 Nettavisen.

Ikke representativ
Selv om det har vært mye turbulens omkring jentehopping den siste tiden, mener komitélederen at bråket på sikt har vært positivt.

- Jeg er sikker på at det har vært positivt for å få jentehopping på dagsorden, og for den videre utviklingen av saken. Men det har vært en rotete prosess. Og jeg skjønner folk som sitter rundt om i landet og ikke forstår noe av det som skjer.

- Torbjørn Yggeseth er ikke representativ for Norges Skiforbunds syn i denne saken. Men i og med at han har norsk pass, så kan nok noen oppfatte det motsatt, sier Johannessen.

På Kvinnedagen
Han har følgende hilsen til Anette Sagen og de andre hoppjentene på Kvinnedagen:

- Jeg virkelig håper nå at utviklinga av jentehopp tar fart. Det å få jentene skikkelig på banen i hoppsporten er et skikkelig tilskudd til utviklinga av hopp generelt, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag