- Solskjær er det siste offeret for en råtten kultur

TØFFE TIDER: Ole Gunnar Solskjær takker fansen for støtten etter at Manchester United tapte 4-0 mot Everton søndag.

TØFFE TIDER: Ole Gunnar Solskjær takker fansen for støtten etter at Manchester United tapte 4-0 mot Everton søndag. Foto: Oli Scarff (AFP)

Telegraph-skribent mener Manchester Uniteds problemer ligger helt andre steder enn hos manageren.

23.04.19 20:10

Etter en drømmestart på tiden som Manchester United-manager er det meste snudd på hodet for Ole Gunnar Solskjær.

I løpet av halvannen måned har laget nå tapt tre av de siste fem Premier League-kampene, samt røket ut av både Champions League og FA-cupen.

Søndag kom et foreløpig bunnpunkt da Everton kjørte over Solskjærs elever og vant Premier League-møtet 4-0 på Goodison Park.

Med Manchester City og Chelsea som motstandere i de neste to kampene synes drømmen om Champions League-spill neste sesong langt unna for et formsvakt United-lag.

- Råtten kultur i troppen

The Telegraph-skribent Paul Hayward mener Ole Gunnar Solskjær er det siste offeret for det han kaller en råtten kultur i Manchester Uniteds spillerstall.

- Manchester Uniteds problemer starter ikke på managerkontoret. Glem smilene. På José Mourinhos ansikt vistes sannheten om denne stallen som sinne. På Solskjærs ansikt kan du se sjokket over at United-spillerne kan være så passive og uprofesjonelle. Det vanskeligste for en manager å observere er en råtten kultur i stallen, og United har en, skriver Hayward dagen før Uniteds møte med gulljagende City.

UNDER PARI: Anthony Martial og Paul Pogba leverte prestasjoner langt under sitt høyeste nivå mot Everton. Foto: Paul Greenwood/bpi/rex (Rex Shutterstock)

Da Solskjær ankom, vant United åtte strake bortekamper for første gang i klubbens historie. Nå står klubben med fem strake bortetap - det har ikke skjedd siden 1981. Elleve kamper uten å holde buret rent har ikke skjedd siden 1998.

- Du kan ikke i en fase fra desember til april vinne åtte strake bortekamper, og så tape seks av åtte kamper med mindre spillerne velger når de skal prestere, skriver Hayward.

- Seriøse lag presterer ikke slik United gjorde på Goodison park på søndag. De ledende spillerne tillater det ikke. Skjer det én eller to ganger, setter de en stopper for det i en prosess som manageren ikke engang trenger å være med på. På den måten korrigerer et tapende lag seg selv, fortsetter The Telegraph-skribenten.

CITY NESTE: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter gulljagende Manchester City onsdag. Foto: Sergio Perez (Reuters)

Fikk spørsmål om han er rett mann

På tirsdagens pressekonferanse, dagen før møtet med Manchester City, ble Solskjær spurt om han selv mener han er rett mann for jobben som United-manager.

- Jeg skulle svart ja på det, men det er ikke opp til meg å bedømme. Jeg har troen på laget mitt og meg selv når det kommer til denne utfordringen. Det er en stor utfordring og da jeg kom inn, sa jeg at jeg skulle nyte hvert øyeblikk. Jeg liker ikke å tape kamper, men det er en utfordring når du har en periode med svake resultater. Dette er måten vi ønsker å gjøre ting på, og vi må planlegge nøye, svarte han.

Etter møtet med Everton hintet 46-åringen at det ville bli utskiftninger i spillertroppen før neste sesong og han gjentok det tirsdag formiddag.

- Jeg vil tro det. Jeg liker alle disse gutta. Jeg elsker dem, men jeg må lede til klubbens og spillernes beste og jeg må gjøre alt jeg kan for at vi gjøre det rette for klubben.

Noen stor opprensking blir det imidlertid ikke, skal vi tro nordmannen.

- Vi lærer spillerne stadig bedre å kjenne og det handler ikke om å snu opp ned på alt i en tropp som har gjort det så bra. City og Liverpool har tatt flere poeng enn oss de siste 18 kampene og slik er det. Du kan se masse Manchester United-DNA i spillerne vi har her. Noen spillere kommer inn og andre kommer til å dra, sier Solskjær.

Manchester United tar imot Manchester City på Old Trafford onsdag klokken 21.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.