*Nettavisen* Sport.

- Solskjær ga oss kjeft

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde med årets første borteseier etter knallsterk snuoperasjon.

07.07.13 17:33

TROMSØ - MOLDE 2-3:

Ole Gunnar Solskjærs menn hadde ennå tilgode å ta en borteseier i Tippeligaen denne sesongen før møtet med hjemmesterke Tromsø.

Etter en svært innholdsrik fotballkamp, som snudde både én og to ganger, kunne fjorårets seriemestere heve armene i været etter å ha sikret seg sin første trepoenger på fremmed gress.

Det var kaptein Daniel Berg-Hestad godt fornøyd med.

- Dette var på tide ja. Første omgang var ikke bra, og i pausen fikk vi litt kjeft av Ole Gunnar. I andre omgang var vi gode, og det ble mye fram og tilbake, men heldigvid holdt det hele veien, sier Berg-Hestad til C More etter kampen.

Tidlig mål
Molde kom best i gang på Alfheim, og Daniel Chima sørget for ledermålet allerede etter sju minutter, da han fikk en grei oppgave med å stange inn returen etter Mattias Moströms heading i stolpen.

Tromsø viste likevel raskt hvorfor Norges nordligste tippeligaby er så fryktet.

Midtveis i den første omgangen sørget nemlig to kjappe scoringer signert Aleksandar Prijovic og Remi Johansen for at hjemmelagets vedvarende press ga resultat.

Raknet
Agnar Christensens lag kom best i gang etter pause, og kunne raskt ha økt ledelsen. Da målscorer Prijovic fikk sjansen til å legge på til 3-1, og på mange måter drepe kampen, vartet istedenfor Ørjan Nyland opp med en super redning.

Det skulle Tromsø få angre på.

En ellevill avslutning på kampen ga nemlig ytterligere to Molde-scoringer.

Først utlignet Daniel Chima til 2-2 med sitt andre «goalgetter-mål» for dagen.

Deretter raidet en friskt Jo Inge Berget nedover Tromsøs banehalvdel før han fyrte av mot Marcus Sahlmann i mål. Svensken reddet, men kunne gjøre lite med returen som falt ned i beina på Mattias Moström.

Kampen var snudd på nytt.

Stang ut
Tromsø virket likevel å være alt annet enn nedslått.

Direkte fra avspark fikk Thomas Kind Bendiksen en ny mulighet, men dundret ballen i krysstanga og ut.

Morten Moldskred kunne ha utlignet like før full tid, men bommet fra fire meter, og gjorde at Molde kunne feire årets første borteseier i Tippeligaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.