*Nettavisen* Sport.

- Solskjær har gullformelen

Foto: Svein Ove Ekornsvåg/Scanpix

Magne Hoset mener det lukter gull av filosofien til Ole Gunnar Solskjær.

20.06.11 11:10

MOLDE – SOGNDAL 2-0:

AKER STADION (Nettavisen):

Med 2-0-seier over Sogndal i 100-årsjubileumskampen inntok Molde tabelltoppen med ett poeng foran Tromsø. Nå tror Magne Hoset at filosofien og spillestilen til Ole Gunnar Solskjær er gullformelen.

- Rotasjonspolitikken som Solskjær har innført i laget er en gullformel, mener Hoset.

- Filosofien og spillestilen som Solskjær har brakt til klubben, gjør at jeg tror dette kan ende i noe stort. Det hadde vært svært fint om gullet kom i jubileumsåret. Jeg har prøvd noen år, smiler en lur Hoset.

Han punkterte jubileumskampen med en kanonscoring fra tjue meter i det 79. minutt. På pasning fra Daniel Chukwu Chima fikk Hoset tid til å stille sikte fire meter utenfor sekstenmeteren. Hoset lot seg ikke be to ganger og smelte ballen i mål via undersiden av tverrliggeren.

- Håret på ryggen reiste seg når jeg hørte jubelen etter scoringen, sier Hoset som hyller hvordan Solskjær roterer på sin spillerstall.

- Når alle spillere i troppen vet at du har en fair sjanse til å få spille om du presterer på trening, fører det til at du har en ekstra tenning på trening. Det fører også til at vi har en enorm harmoni i spillergruppa, sier Hoset.

Tre endringer
Mot Sogndal gjorde Solskjær igjen endringer fra de elleve som startet mot Strømsgodset. Denne gangen var det Davy Claude Angan, Daniel Berg Hestad og Thomas Holm som måtte vike plass til fordel for Daniel Chukwu Chima, Magnus Wolff Eikrem og Makhtar Thioune.

Daniel Berg Hestad som fikk ti minutter i jubileumskampen mot Sogndal, synes det er bra at Solskjær roterer på spillerstallen.

- Kroppen kjente det etter kampen mot Strømsgodset og det var avtalt at jeg skulle sitte på benken i dag. Så lenge det gir suksess, er det helt greit å roterer, humrer Berg Hestad til Nettavisen. Etter fem seriesølv er han klar for å avslutte karrieren med et gull for Molde.

- Det hadde vært helt fantastisk for meg personlig om gullet hadde kommet i år, sier 35-åringen.

Stabilt topplag
Også Moldes beste spiller for dagen, Magnus Wolff Eikrem, tror Solskjær kan gjøre Molde til et stabilt topplag.

- Målet til Molde som klubb er å bli topplag og vi vil alltid satse på å ta gull, sier Eikrem som leverte den ene krempasningen etter den andre fra sin dirigentrolle på midtbanen til hjemmelaget.

- Jeg har begynt å bli vant til spillet i Tippeligaen nå, så jeg håper det bare blir bedre og bedre for min del. Det var en helt fantastisk stemning på tribunene og jeg har hatt lyst til å spille den kampen så lenge nå, at det var deilig å få den gjennomført, sier Eikrem til Nettavisen.

Bekymret Solskjær
Molde-manager Ole Gunnar Solskjær tenker ikke på at Molde ligger øverst i Tippeligaen etter tolv kamper.

- Nei, jeg ser ikke på tabellen i juni. Det er prestasjonene som er det viktigste nå. Jeg er veldig fornøyd med at vi har et godt pasningsspill, er trygge defensivt og leverer noen fantastiske scoringer. Jeg håper det fortsetter sånn, sier Solskjær

Molde-manageren var bekymret for at helgens 100-årsfeiring ville påvirke spillernes prestasjoner mot Sogndal.

- Det er godt at vi har kommet oss gjennom helgas feiring. Det har vært mye styr og du vet aldri hvordan spillerne vil reagere på alt det som har vært rundt med tanke på jubileet. Det kan knyte seg hos spillerne og enkelte får ikke spilt så godt som de kan, sier en lettet Solskjær.

Imponert Aabrekk
Sogndal-trener Harald Aabrekk forsøkte å stoppe Molde-maskineriet med fem mann i forsvar, men til liten nytte.

-Jeg er imponert over dette Molde-laget. Pass-and-move-spillestilen som Ole Gunnar har tatt meg seg fra Manchester er ikke tilfeldig. Bevegelsene og pasningsstyrken er imponerende, sier Aabrekk.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag