*Nettavisen* Sport.

- Solskjær ønsket United-endringer lenge før han tok over

AVSLØRER SAMTALE: Ryan Giggs avslører at Ole Gunnar Solskjær hadde klare formeninger om hva Manchester United burde gjort annerledes da José Mourinho var sjef. Foto: NTB Scanpix

Ryan Giggs avslører at nordmannen dultet borti ham med klar beskjed da de så en Manchester United-kamp under José Mourinhos ledelse.

17.01.19 07:55

Ole Gunnar Solskjær har vunnet sine seks første kamper som Manchester United-manager, og ifølge Manchester Evening News skyldes det blant annet at nordmannen var godt forberedt på jobben lenge før han var aktuell.

45-åringen satt på tribunen på Old Trafford og så flere av kampene United spilte under José Mourinhos ledelse. Hjemmetapet mot Juventus i Champions League, da United ble fullstendig overspilt, var blant kampene Solskjær så.

Giggs avslører Solskjær-samtale

Til Premier League Productions forteller tidligere Manchester United-spiller Ryan Giggs at han i fjor satt ved siden av Solskjær på tribunen og at den daværende Molde-treneren ga klar beskjed om hva han syntes.

- Jeg satt ved siden av ham på en kamp, og han pekte det ut for meg; «Se på backene, de er ikke høyt nok opp i banen». Det var det vi var vant med, noe du forbinder med Manchester United-lag, sier Giggs.

- Ok, dere scorer to, da scorer vi tre. Han har fått innprentet det tilbake i laget at vi må score mål. Vi må angripe og hvis vi er høyere opp i banen så tvinger det fram spørsmål hos motstanderen. Plutselig går det fra «Ok, det er Manchester United - vi har en sjanse i dag» til «Ok, vi må forsvare oss og ligge dypere», mener Wales-treneren.

Neville: - Dette er Uniteds filosofi

Manchester United-legenden Gary Neville sier at han har funnet tilbake gleden som supporter igjen siden Ole Gunnar Solskjær overtok etter José Mourinho.

I sin podkast på Sky Sports sier Neville at lærdommen etter Mourinho-perioden er at ingen må få lov til å fikle med klubbens grunnfilosofi igjen, slik han mener at portugiseren gjorde.

- Manchester Uniteds filosofi er så dyp og meningsfull. Den er som Barcelonas filosofi, eller Ajax', sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD MED SOLSKJÆR: Gary Neville. Foto: Steven Paston (Pa Photos / NTB scanpix)

- I Manchester United spiller vi hurtig angrepsfotball på en underholdende måte. Vi henter opp unge spillere fra akademiet og gir dem tillit. Og vi vinner.

Han sier at de to første delene er essensen.

- For å være ærlig kan det gå i perioder med det siste. Å vinne er et resultat av at de to første gjøres riktig, og det skjer ikke alltid. Noen ganger kan det gå flere år mellom trofeer.

Neville, som spilte 602 kamper for Manchester United over 19 sesonger i klubben og vant tallrike titler, innrømmer at han hadde tro på alle managerne som er ansatt siden Alex Ferguson pensjonerte seg.

Trodde på dem alle

- Jeg støttet David Moyes, støttet Louis van Gaal og støttet José Mourinho. Jeg trodde de kom til å ha suksess, og jeg sa det den gang. Jeg prøver ikke å skrive om historien og hevde at jeg mente ansettelsen av Mourinho var et dårlig valg, sier han.

- Jeg trodde han var perfekt for klubben fordi han skjærer gjennom alt, og han vinner. Jeg trodde på van Gaal også, men det som har vært vanskelig å svelge de sju siste årene er det de har gjort med filosofien. Ingen bør få komme til denne klubben igjen og innføre en annen filosofi enn klubbens egen. Det Ole Gunnar Solskjær har gjort på bare en måned viser oss det, uansett hvordan sesongen ender.

Han mener at Solskjær ved å ta klubben tilbake til grunnfilosofien har fått spillere som Paul Pogba, Marcus Rashford og Jesse Lingard til å blomstre.

- Jeg liker å se på det. Jeg har lyst til å gå på Old Trafford igjen. For seks eller åtte uker siden var det en kamp midt i uka, og jeg ble hjemme og så den på TV. Jeg ville ikke dra dit, og mange supportere følte det samme, sier Neville.

Det vi vil se

- Slik kan det ikke være for oss Manchester United-fans. Når det er kamp på Old Trafford må vi ha lyst til å være der. Og nå er det slik, for vi får se Jesse Lingard, Marcus Rashford, Anthony Martial og Paul Pogba løpe fra målgård til målgård. Det er elektrifiserende.

Han trekker fram en situasjon fra borteseieren mot Tottenham sist helg.

- Det var en kontring i første omgang på Wembley der de alle sprintet framover, og jeg tenkte «wow! Jeg ser røde trøyer løpe fra målgård til målgård på tre sekunder, med raske pasninger, og det er akkurat hva vi ønsker å se».

Neville krever ikke at United skal vinne titler hele tiden.

- Tilhengere som vokste opp i årene med Alex Ferguson er blitt bortskjemt. De tenker at vi må vinne titler hvert eneste år. Jeg vokste opp på 70- og 80-tallet da Manchester United aldri vant noe, så det handler ikke alltid om å vinne. Saken er at jeg alltid ble revet med da jeg så dem. De siste fem-seks årene har jeg lært at vi kan vinne, tape eller spille uavgjort, men vi må ikke kjede publikum.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Brighton førstkommende lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag