RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Solskjær blir (trolig) aldri slått!

Foto: OWEN HUMPHREYS (EPA)
Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær har vunnet en ny kåring.

Året var 1999. Datoen var 26. mai. Det var Mesterliga-finale.

Bayern München fortjente lenge å vinne. De ledet 1-0, de hadde flere sjanser til å avgjøre, men de maktet det ikke. Og i 1998/99-sesongen hadde Manchester United noe spesielt. Mens tyskerne forberedte seg på å feire, skjedde derfor det som virket utenkelig.

Ett minutt på overtid utlignet Teddy Sheringham. Og før tyskerne fikk summet seg, tre minutter på overtid, avgjorde Ole Gunnar Solskjær finalen med sitt 2-1-mål.

Nå har Daily Mail kåret målet til tidenes mest spektakulære mål på tampen av en fotballkamp.

- Med tanke på hvilken turnering det skjedde i er det tvilsomt om det noensinne blir en mer spektakulær avgjørelse, skriver avisa.

Se hele lista her. (ekstern lenke)

- Det var Ole Gunnar Solskjærs gode forarbeid som skaffet den viktige corneren før målet. Et mål som til slutt kom til å forandre livet hans for alltid. David Beckham la inn, Sheringham stusset den videre og nordmannen reagerte instinktivt da han fikk ut en fot og fikk ballen mot mål. Den føk inn opp i nettaket før den landet inne i målet. Tusener av Manchester United-fans tok helt av. De visste at det kun gjensto sekunder før de ble kronet til mestere av Europa for første gang på 31 år, heter det videre.

(Se målet og høydepunktene fra finalen her. Saken fortsetter under)

Teddy Sheringhams 1-1-mål i samme kamp ble for øvrig kåret til det femte mest dramatiske gjennom historien. Nærmest Solskjær kom Arsenals Michael Thomas. Det var siste seriekamp i 1989. Liverpool ledet serien. De møtte Arsenal som lå på 2. plass. Arsenal måtte vinne med to mål, ledet 1-0, og på overtid satte Thomas inn 2-0-målet som ga Arsenal ligagullet på bekostning av Liverpool. Dramatisk, ja veldig, men ikke mer spektakulært enn Solskjærs. I alle fall ikke ifølge Daily Mail.

- Målet i 1999 er en av grunnene til at de fortsatt synger navnet hans på Stretford End, skriver de.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere