*Nettavisen* Sport.

- Sølv ikke nederlag

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Selv om de norske herrene ble knust av Russland, var det ingen som survet over sølv.

16.02.08 15:20

ÖSTERSUND (Nettavisen): Lørdagens herrestafett var i realiteten avgjort allerede etter den andre etappen. VM-debutant Rune Brattsveen (23) måtte bruke tre ekstraskudd på siste skyting, og sendte i vei Halvard Hanevold (38) 25 sekunder bak Russland.

Mens de russiske herrene klarte seg med fem ekstraskudd, måtte Norge bruke sju. I mål var Norge 49,2 sekunder bak. Tyskland knep bronsen foran Østerrike.

Dette var Russlands andre strake stafettseier i VM. De norske herrene har ikke vunnet siden Hochfilzen i 2005.

Skjedd mye på ett år
- Jeg var veldig nervøs før start, sier Brattsveen.

- Men jeg er utrolig godt fornøyd med sølv. I fjor på denne tiden gikk jeg kretsmesterskap. Mye er skjedd i løpet av et år. Jeg hadde ikke turt å drømme om dette.

Torsdagens gullvinner, Emil Hegle Svendsen (22), gikk en sterk førsteetappe og vekslet likt med Russland. Han måtte bruke ett ekstraskudd.

- Jeg er ikke misfornøyd med sølv. Alle på laget gjorde det bra – da er det lov å være fornøyd, sier unggutten, som tok sin første mesterskapsmedalje i stafett som senior.

Halvard Hanevold (38) måtte bruke tre ekstraskudd på siste skyting.

- Jeg prøvde å gjøre mitt beste. Selv om det var dårlig skyting, gikk jeg et godt langrenn, sier veteranen.

Mektig imponert
Ole Einar Bjørndalen (34) gikk ankeretappen og skjøt fullt. Bjørndalen har nå fire medaljer på fire starter (ett gull, to sølv og én bronse). Han gikk ut nesten minuttet bak Maxim Tchoudov.

- Det var ingenting å gjøre med Russland i dag - de var fantastiske. Jeg hadde troen på at det kunne gå selv om det var langt frem til Maxim, sier han.

Landslagstrener Kjell Ove Oftedal var ingen slagen mann etter målgang.

- Sølv er ikke nederlag! Guttene gjennomførte en meget god konkurranse. Vi visste at vi måtte skyte godt for at vi skulle klare å holde følge med Russland. I dag var de for sterke. Det er viktig å tenke på at vi har med to ferskinger på laget, som leverer varene. Det er imponerende, sier Oftedal til Nettavisen.

PS. Søndag går herrene 12,5 kilometer fellesstart.

Les alt om VM i skiskyting i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Annonsebilag